Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpg 

 

"Tro är att lita på Jesus"

110213-familjegtj-5

I söndags flyttade församlingens söndagsskola Promiseland in på gudstjänsten. Det var dags för årets första familjegudstjänst, och temat var tro.

När Promiseland flyttar in på gudstjänsten blir det alltid färgglatt, fartfyllt och fullspäckat. Årets första familjegudstjänst var inget undantag. Dans, barnkör, tävlingar, drama och dockteater varvades med undervisning om tro.
Johanna Karlsson hade en väska med sig som var fylld med temarelaterade prylar. En av sakerna hon plockade upp var ett fint inslaget paket.
- Tron är gåva från Gud, någonting som vi kan välja att ta emot i våra hjärtan, sa hon, och förklarade hur vi alla har som en dörr till vårt hjärta som vi kan öppna eller stänga, bland annat genom hur vi talar.

Efter gudstjänsten fanns det gott om aktiviteter för alla barn i cafeterian. Bland annat pyssel, hoppborg och ansiktsmålning.

110213-familjegtj-1
Jenny Kilhberg med lovsångsteam ledde lovsången.

110213-familjegtj-4
Familjegudstjänstens första tävling gick ut på att hoppa så många gånger som möjligt på en viss tid. En mätare räknade antalet hopp.

110213-familjegtj-6
Barnkören sjöng två sånger och gjorde rörelser till.

110213-familjegtj-7
Dockorna hade lite olika tankar om vad tro egentligen är, men fick sedan hjälp av Johanna Karlsson att reda ut begreppen.

110213-familjegtj-9
I ett drama fick vi möta Kalle som skulle lära sig cykla på cykel med två hjul i stället för tre.

Publicerad: 2011-02-15
Text: Lina Hagström
Foto: Torana Hassanova