Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpg 

 

Lokalerna

Kristet Centers har sina lokaler i Grenadjärstaden i nordöstra delen av Örebro. Området är det tidigare regementsområdet där I 3 hade sin verksamhet men som under 2000-talet har genomgått stora förändringar genom många nya verksamheter och stor bostadsbebyggelse.

Församlingens huvudbyggnad är på 3400 kvm och var tidigare regementets mobiliseringsförråd. I ombyggd och renoverad form innehåller den nu en vacker möteslokal med plats för sjuhundra personer och ytterligare en sal för trehundra personer som går att öppna upp till en sal, dessutom en mycket rymlig cafeteria och en bokshop. Även kontorslokaler och utrymmen för bandservice och dylikt finns i denna byggnad.

I anslutning till kyrkobyggnaden ligger Grenadjärskolan, en kristen friskola som församlingen driver. Grenadjärskolan förfogar i dag över tre byggnader på församlingens mark. Den största är på 1 440 kvm och här finns den största delen av skolans verksamhet. De två andra byggnaderna är 580 kvm respektive 504 kvm och innehåller utrymmen såsom kemilabb, slöjdsal, fritidshem och förskolelokaler. Kristet Center flyttade till sina nuvarande lokaler hösten 2002 och våren 2003. Den senaste skolbyggnaden färdigställdes och invigdes i februari 2010.


Entrén
Entrén

Kyrksalen
Kyrksalen

Cafeteria-1.jpg
Cafeterian

Cafeteria-2.jpg
Cafeterian


Bokshopen
Bokshopen