Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgPionjärskolan


 

 

Pionjärvittnesbörd på påskkonferensen

120407-Pask-Musikcafe-1.jpg

Efter lördagens kvällsmöte på påskkonferensen kunde mötesbesökarna inte bara få sig en god kopp kaffe utan också få lyssna till härlig sång och musik. Dessutom delade årets elever på Pionjärskolan med sig av vittnesbörd.

David Johansson är en av årets elever.
– Det här året ger mig en bra grund för resten av mitt liv. Man sätts hela tiden i situationer där man behöver kasta sig på Gud och får erfarenhet av att han fungerar. Det är erfarenheterna som gör att det blir äkta. Man lär känna Guds röst och man får bli tränad i en trygg miljö, sade han.

120407-Pask-Musikcafe-2.jpgFlera av eleverna underströk värdet av att få upptäcka och utveckla den egna relationen till Gud.
– Det bästa är att jag fått tag på ett liv med Gud. Inte en engångsupplevelse eller kick, utan något jag har med mig hela tiden i min vardag. Jag är så tacksam för detta år och jag vet också att det bara är en start på något som kommer att växa vidare, sade Viktor Gerdin.
– Man hittar sitt egna liv med Gud, men man har det inte bara här i kyrkan utan får ta med det hem också. Resan tillsammans med Gud fortsätter hemma på rummet, uttryckte Alexander Mäki-Runsas.

– Jag uppskattar verkligen de praktiska inslagen i Pionjärskolan. Det är inte bara att höra, utan också att konkret få göra. Sen är det väldigt kul och utmanande att jobba i team. Man ser att vi alla fungerar så olika, men man lär känna varandra på djupet och får vänner för livet, sade Rebecka Lundqvist.
– Något jag har fått upptäcka det här året är att jag inte behöver göra allting perfekt utan att det viktiga är att hjärtat och motivet är rätt. Det har fått vara en tid av träning då det är ok att falla, men också att få resa sig upp, sade Sophie Pettersson.

Andreas Junaeus som ansvarar för Pionjärskolan berättade lite om det praktiska upplägget och om syftet med skolan.
– Det kan finnas glamourösa bilder av hur det är att tjäna Gud, men som pionjär får du se vad det innebär på riktigt. Pionjärskolan är en skola byggd på utmaningar. Grunden till att gå ett år är viljan bli tränad. Vi vill skapa en trygg miljö där man ska få pröva vingarna och se att det bär, tillsammans med Gud.


Publicerad: 2012-04-08
Text: Lina Hagström
Foto: Johannes von Malortie