Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgPionjärskolan


 

 

Sommarbibelskola för alla åldrar

impact_sommarbibelskola09_1
Under vecka 32 pågick Impact Sommarbibelskola på Kristet Center. Impact föddes fram som ett gensvar på behovet av arbetare och syftar till att resa upp en pionjäranda bland troende. Schemat för de trettiotal deltagande har under veckan varit egen tid med Gud, undervisning, frågestund, praktik och gemenskap.

- Det är en väldigt bra möjlighet när sånt här anordnas på hemmaplan och att gå sommarbibelskolan är ett sätt för mig att bli ännu mer delaktig i vad Gud gör, säger Teresia von Malortie, hemmahörande i Örebro och Kristet Center.

Andra har rest längre för att delta i Sommarbibelskolan. Arnold Lærum kommer från Bergen i Norge och bestämde sig för att ansöka när han hittade information om bibelskolan på internet.
- Jag kände att det var rätt för mig att åka hit och det har varit mycket bra. Alfvén, Johansson, allt, det går knappt att säga vad som varit bäst, säger han.

Micael Lundin som impact_sommarbibelskola09_2är ansvarig för Sommarbibelskolan glädjer sig över den blandade åldersgrupp som deltagarna utgör och understryker att skolan är till för alla.
- Alla har inte möjlighet att investera ett år i bibelskola, men en vecka kan alla, ungdomar som pensionärer ge, säger han.
- Det är nyttigt att få stanna upp i livet, att sätta av tid och göra sig åtkomlig för Gud. Det är också därför vi valt att lägga in egen tid med Gud på schemat, berättar han.

Både evangelisten Mikael Alfvén och missionären Curt Johansson har tidigare varit konferenstalare på Kristet Center men ansvarade nu för undervisningen en varsin dag på sommarbibelskolan. De delade generöst med sig av egna erfarenheter av livet som pionjär och det fanns också utrymme för eleverna att ställa frågor. Även Per-Åke Eliasson, Ellinor Nilsson, Andreas Junaeus och Micael Lundin har undervisat under veckan.

Detta var andra året som Impact Sommarbibelskola anordnades och den kommer att förbli ett återkommande inslag i somrarna framöver. Vissa av årets deltagarna fortsätter även med den nio månader långa Pionjärskolan men först kommer Augustifestivalen i Vivalla där de som deltar får möjlighet till att ännu mer praktiskt omsätta den undervisning som getts under veckan.

impact_sommarbibelskola09_3

impact_sommarbibelskola09_4

Anteckningsblock

Publicerad: 2009-04-03
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström