KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Det finns kraft i tacksamhet

Stefan

På onsdagskvällens Dukat bord besökte Stefan Salmonsson församlingen Kristet Center. Med mycket humor och bilder förmedlade han ett viktigt och allvarligt budskap – var alltid tacksam!
- Det finns kraft i tacksamhet, positiv livskraft! konstaterade Salmonsson.
Han förklarade vidare att motsatsen till tacksamhet, som är otacksamhet, förblindar och ger en felaktig bild av verkligheten. När man inte tackar för det man har förlorar man lätt omdömet och man ser på Gud, på sig själv, på andra och på livet på ett förvridet sätt.
Med hjälp av Frank Mangs ord ”Väckelse kan stavas i ett ord – atmosfär” visade Salmonsson på att just atmosfären – tonen och doften – vi sprider runtomkring oss är kanske det största evangelisationsverktyget. Han förklarade att det finns fyra saker som bestämmer doften och tonen som utgår från oss:

• Synen på Gud
• Synen på oss själva
• Synen på andra
• Synen på livet

Tacksamhet har att göra med hur du ser på saker du möter i livet, hur du bemöter verkligheten - med ett tack eller ett ack.
Salmonsson fastslog att när vi tackar ser vi möjligheter istället för svårigheter. Han avslutade mötet med den allvarliga sanningen: Det vi inte är tacksamma över, det är på väg bort ifrån oss.

Publicerad: 2009-10-13
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström