KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Hans Weichbrodt om Guds karaktär

Jesus är en mästare på att vända förbannelse till välsignelse! Det sa Oas-rörelsens inspiratör Hans Weichbrodt när han besökte Kristet Center i början av oktober.

Hans

Med utgångspunkt i Johannesevangeliets redogörelse för hur Jesus uppväckte Lasarus från de döda, visade Weichbrodt på flera viktiga karaktärsdrag hos Gud – och hos oss människor.

– Det finns tillfällen då Jesus väntar, sa Weichbrodt efter att ha läst vers 6 i kapitel 11, som säger att Jesus stannade kvar där han var i två dagar efter att ha fått beskedet om att Lasarus var sjuk.
– Det verkade inte särskilt logiskt, men det var för att Gud skulle förhärligas.

På samma sätt kan Gud ibland vänta i våra liv, men det innebär inte att han har övergivit oss.
– Det gäller att förstå Guds tajming, sa Weichbrodt.

Det handlade mycket om bekymmer, något vi människor är experter på att samla på oss. Weichbrodt citerade den australiensiske pastorn Mark Conner, som i somras besökte Livets ords europakonferens och där visade att endast fyra procent av människans bekymmer är befogad. Resten är egentligen onödigt, sådant som ligger utanför hennes kontroll.

Weichbrodt visade också hur Marta, en traditionellt sett ganska misslyckad bibelpersonlighet, blev förvandlad efter en förmaning från Jesus. Från att ha varit självcentrerad och upptagen av praktiska bekymmer (Lukas 10:38-42) blir hon förvandlad till en som tror på Jesus mirakelkraft (Johannes 11:21-22).

– Marta fick ta emot svidande men ändå mild tillrättavisning från Jesus – ja. Men nästa gång vi träffar henne är hon förvandlad, sa Weichbrodt.

Gudstjänsten avslutades med en förbönsstund.

Hans

Publicerad: 2009-10-13
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström