KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Ett tilltal från Herren

När pastor Per-Åke Eliasson sökte Gud inför det nya året fick han ett tilltal från Herren som han upplever är riktat både till enskilda men också till församlingar och allt Guds folk i Sverige. Det är ett ord som talar om att resa på sig för att ta ansvar för sitt eget liv, sin familj, stad och nation.

-Det finns någonting i vår tid som påtagligt påminner och liknar den tid som Gideon levde i, och jag uppfattar en stark maning från Guds sida att vi som enskilda, kyrka och församling i Sverige behöver resa på oss precis som Gideon gjorde, säger Per-Åke Eliasson.

- När Gud utmanade Gideon att resa på sig och bli den stridsman han skulle bli levde Guds folk under brist, fruktan och stort betryck. Man var påtagligt präglade av sin situation och levde undangömda under trycket från fienden. Men mitt i detta kommer Gud och utmanar Gideon. Han säger till honom att resa på sig och ta sitt ansvar och lovar att vara med honom och bekläda honom med sin kraft, säger Per-Åke.

Per-Åke uttrycker en tro för att precis som Gideons liv och beslut kom att innebära en vändpunkt för hela nationen så kan Gud göra detsamma genom sitt folk i Sverige i dag.

- Jag upplever en stark utmaning på mitt eget liv och på vår församling när det gäller detta ord men jag har också en stor förväntan på att när Guds folk i Sverige reser på sig så kommer Gud att ge oss nytt utrymme och nytt inflytande.

Per-Åke har vid två tillfällen i slutet av förra året predikat över detta. Ta ansvar för det du har fått från söndagen 20 december och mötet under nyårsvakan på nyårsafton. Dessa möten kan också köpas som CD.

Tilltalet
Res dig upp och ta ditt ansvar.
Bryt igenom dina begränsningar och utvidga ditt område.

Frukta inte, fly inte.
Var inte bekväm.
Böj dig inte för fienden.
Böj dig inte för dina omständigheter eller svagheter.
Ge inte upp.

Res på dig i Jesu namn
och ta striden för ditt ansvar.


Publicerad: 2010-01-22