KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Skapad för att skapa

Marian
För några år sedan var livet ett ständigt sökande efter glädje för Marian Hautamäki. Ett sökande efter kickar som gjorde livet värt att fortsätta levas. Så kom Jesus in i bilden, och sökandet fortsatte, fast på ett helt annat sätt.

-När jag blev frälst tänkte jag att allt skulle falla på plats och att jag skulle få uppleva den där glädjen alla pratade om. Men det blev lite annorlunda. På sätt och vis fick jag det till och med jobbigare än innan, berättar Marian och minns tillbaka.
Marian är medlem i Kristet Center och har under ett par månaders tid haft en klädutställning i kyrkan. Och just detta med kläder och mode är vad vårt samtal handlar om för det har varit en del av Marians väg att hitta Gud, och hitta sig själv.

-Vissa frågetecken rätades absolut ut i och med att jag blev frälst, men så kom massor av andra frågor. Jag funderade väldigt mycket över vad som var min plats, min gåva, och vad jag kunde hitta mig själv i. Jag var väldigt frustrerad och inte alls särskilt glad.

Mitt i sitt sökande hittade Marian en utbildning i textil och mode, och något i henne vaknade till liv.
-Det var lite galet, för jag hade i princip aldrig suttit vid en symaskin innan det, förutom när jag sydde upp byxor.
Hon blev antagen till utbildningen och i takt med att månaderna gick kom tankarna på att detta kanske kunde vara en framtid för henne, något att satsa på.
-Utbildningen var på många sätt en väldigt läkande och upprättande tid och i slutet kände jag att jag började landa i något, berättar Marian.

Marian bad Gud om hjälp och inspiration Marianinför det sista arbetet och resultatet fick namnet Good news. En kollektion som gav henne många tillfällen att berätta just om de goda nyheterna, om hur hon hittat glädjen, Gud och sig själv.
-Slutarbetet blev en vänpunkt för mig, det liksom klickade. Jag såg att här var min plats och här kunde min gåva få betyda något för andra, berättar Marian engagerat.
-Jag har på sätt och vis alltid kommunicerat genom kläder. Jag har varit hippie, punkare och svartrockare. Nu vill jag kommunicera Guds kärlek!

Marian lyser när hon berättar om sin resa och det märks att hon har hittat tillfredställelsen som kommer av att leva ut det Gud har lagt ned på insidan.
- Jag har drömmar om framtiden numera, och jag tycker att alla ska ta chansen att utvecklas i det de tycker om.

Nu gör Marian praktik på en syateljé och syr bland annat scenkostymer till teatrar. Framtidsvisionerna är många och hon är i uppbyggnadsprocessen av ett eget varumärke.
- Min dröm är att få bli en pionjär i modevärlden, berättar hon, och tillägger, jag söker väl fortfarande kan man säga, efter nästa steg, men nu vet jag i alla fall vart jag är på väg.

Namn: Marian Hautamäki
Ålder: 25
Bor: Hällabrottet
Favoritplagg: knästrumpor
Frälst: Februari 2007
Sytimmar per vecka: Olika. I mån av tid.

Publicerad: 2010-02-04
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström