KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Promiseland - för alla barn

RolfNär insläppet till Promiseland öppnar denna söndag är det en glad Rolf Östlund som möter barnen och deras föräldrar.
– I dag har vi målarverkstad, pyssel och bakning som workshops att välja mellan, vad skulle du vilja göra?
Workshopsalternativen hänger synliga ovanför Rolf och de flesta barn verkar redan ha tänkt igenom vad de vill sysselsätta sig med. Det är 7-13 åringarna som får välja och vraka. 2-4 åringarna och 5-6 åringarna pysslar och leker i sin egen åldersgrupp. Inte så dumt det heller.

Joakim Westberg har varit ledare i Promiseland sedan hösten 2008. Han har hand om målarverkstan och har förberett dagens utmaning som är stilleben. Några av barnen ritar av frukter medan andra försöker sig på de leksaksdjur som står uppställda.
– Jocke, titta!
En pojke visar stolt upp sitt påbörjade mästerverk och Joakim berömmer.

Joakim

Målarverkstan gjorde sig snabbt populär när Joakim vid ett tillfälle introducerade grafittimålning, och sedan dess finns ett stadigt stammisgäng på målarverkstan.
– Det ger väldigt mycket att vara här, säger Joakim, och berättar att han får ut minst lika mycket av en söndag på Promiseland som av en vanlig gudstjänst.

Bakning och pyssel
I rummet intill styr Rakel Andersson och Ann-Sofie Nilsson upp dagens bakprojekt; chokladmuffins. Grenadjärskolans hemkunskapssal är en perfekt plats för denna workshop och ganska snart sprider sig en väldoft i resten av korridoren. För de pysselsugna är det askdekorering i ett annat rum. Eva Sundell och Hanna Sandell förser barnen med glitter, servetter och andra vackra saker som efter pillriga insatser pryder de personliga askarna.

LekPromiseland vill erbjuda både åldersanpassade aktiviteter och åldersanpassad undervisning för alla barn. I dag är temat Gud är min vän och detta genomsyrar allting på olika sätt. För de yngsta barnen innebär det en kortare samling och sedan pyssel, fika, sång och lek, medan de äldre barnen, från fem år och uppåt, är med på storsamlingen efter avslutad workshop. Storsamlingen är något av en gudstjänst, helt för barnen. Här blir det lovsång, undervisning, tävlingar, dockteater och drama.

Jesuscentrerat barnmöte
När barnen intar storsamlingslokalen dundrar det ganska bra i golvet. Snart är lovsången igång och hela lokalen klappar takten.
"Ingen annan än Jesus ger mig sådan lust att dansa! Ingen annan än Jesus har dött men uppstått igen!"
Anna Karlsson håller i mötet och berättar bland annat om hur hon själv upptäckte att Jesus ville vara hennes vän och hur han alltid finns där att prata med.
– Man kan prata med Jesus när som helst, det är det man gör när man ber. Och när Jesus pratar tillbaka kan det kännas som en knackning på hjärtat, förklarar Anna.
I ett drama möter barnen flickan Pia som får göra samma upptäckt som Anna berättar om och det blir tydligt hur Jesus faktiskt alltid finns där och vill vara ens vän.

Drama
Efter en dryg timme av bibelversrappande, drama, dockteater och mycket annat är storsamlingen och Promiseland slut för denna gång. Nästa söndag väntar ett nytt Promiseland, och ett är säkert. Både barn och ledare ser fram emot det.

Publicerad: 2010-02-05
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström