KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tro som ett senapskorn

Bengt
Bengt Wedemalm delade ett budskap om tro när han besökte församlingen i början av mars. Det blev ett onsdagsmöte med mycket uppmuntran och uppenbarelse över kraften i tron, om den så bara är stor som ett senapskorn.

– Den tro vi har är den vi har fått av Gud. Genom att du är född på nytt har du fått del av Guds natur, och därför har du tro, förkunnade Bengt Wedemalm.
Han utgick från den tjugonde versen i Matteusevangeliets sjuttonde kapitel där Jesus talar om tro som kan förflytta berg.
– Jesus säger att tro som ett senapskorn räcker för att flytta berg. Vad säger det oss? Att oavsett hur stora och bergliknande våra problem och utmaningar är så kan de övervinnas genom en liten tro.

Wedemalm hade gjort lite efterforskningar på hur ett senapskorn fungerar och han delade med sig slutsatser utifrån det.
– Jesus kunde ha liknat tron vid en vattenmelon eller något annat men han valde senapskornet. Senapskornet kan växa överallt, i varje klimatzon. På samma sätt finns inget klimat som är för tufft eller som kan hindra trons kraft.

Wedemalm pekade på många paralleller mellan senapskornet och tron under mötets gång, enkla paralleller men nog så viktiga.
– Man kan ju gå omkring ett helt liv med ett senapskorn i fickan utan att någonting händer. För att potentialen ska förlösas måste man så sitt frö, aktivera sin tro, sa Wedemalm.

Mötet avslutades med förbön för sjuka.

Publicerad: 2010-03-03
Text: Lina Hagström
Foto: Torana Hassanova