KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Himmelriket är nära

pelle_hornmark2_webb.jpg

- Det är härligare att predika om nåden än om omvändelsen, inledde Hörnmark lättsamt, men det är det här ordet Gud har talat till mig om.
Med flera exempel ur Bibeln visade han på hur bekännelse och omvändelse varit avgörande tillfällen i många människors liv. I Uppenbarelseboken 2 förmanas församlingen i Efesos, de har arbetat, kämpat och gjort mycket bra saker, men tappat den första kärleken.
- Vi kan hålla på med mycket saker, vi kan ha ett stort inflytande och ett anseende, men fortfarande behöva omvändelse, förklarade Hörnmark och fortsatte, oftast är det svårare ju mer inflytande man har.

pelle_hornmark_webb.jpgJona och Kung David är två exempel på personer som gjorde en radikal omvändelse när de insåg att de gått bort från Guds plan. Med hjälp av dessa visade Hörnmark på hur Gud alltid låter sin härlighet komma som en följd av omvändelsen.
- Vi kan gå omkring och försöka fixa, greja och sopa igen spåren, samtidigt som Gud bara väntar på en omvändelse. På omvändelsen kommer alltid välsignelse och Guds härlighet!
Avslutningsvis läste Hörnmark ur 1 Korintierbrevet 7 som talar om en bra sorg, en sorg efter Guds vilja som leder till omvändelse. Omvändelse handlar om ärlighet och uppriktighet eftersom det i slutändan ändå alltid kommer handla om ditt liv, inte om omständigheterna.
- Säg som det är, fega inte ur. Gud vet redan allt!

Publicerad: 2010-04-29
Text: Anna Karlsson
Foto: Linus Hugosson