KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nationaldagsfirande på Kristet Center

Nationaldagsfirande

Klockan är halv tio och redan rör sig ett myller av folk i solskenet utanför Kristet Centers lokaler. Grillarna är i full gång och det flyttas på bord och stolar samtidigt som köket tar emot tårtleveranser av alla dess slag. På programmet står mycket sång och musik där firande och tacksamhet blandas med budskapet om att vi alla kan ta vårt ansvar för Sverige.

Tacksamhet och glädje
Nationaldagsfirandet inleddes med en gudstjänst för hela familjen som innehöll allt från barnkör till samtal med lokala politiker. Alla, oavsett ålder, bakgrund eller etnicitet uppmanades att fira.
– Även om det finns enskilda människor i vårt land som lider och har det svårt, så har vi ett generellt välstånd och oerhört mycket att vara tacksamma för, sa församlingens pastor Per-Åke Eliasson. Han berättade också att Sverige för bara 100 år sedan var beroende av u-landshjälp från Argentina.
Dockteatern gick i samma tema, då några vänner insåg utmaningen i att vara tacksam och att sprida glädje till andra. Det blir svårt när man bara tänker på sig själv, men glädjen blir större när man ger av sin tid och kraft för att hjälpa andra.

100606-Nationaldag-7.jpg

Sverige – vårt ansvar
Per-Åke Eliasson talade om att varje församling i varje land har ett ansvar för sin nation. Med hänvisning till John F. Kennedys berömda ord uppmanade han sedan alla att inte tänka på vad Sverige kan göra för dem, utan snarare vad de kan göra för Sverige. Varje församling har först och främst ett förbönsansvar för sitt land, sedan har man också ett ansvar att förkunna evangeliet – att vara ett salt och ett ljus.
När Eliasson talade om att ta ansvar i samhället bjöd han fram några personer från församlingen som aktivt arbetar inom politiken. De fick ge en bakgrund till sitt engagemang, och också dela med sig av sina hjärtefrågor.
– Jag vill se ett växande, konstaterade Susanne Lindholm, på alla områden, från barnomsorgen, till näringslivet, till äldrevården.
Församlingens ansvar att ta hand om främlingen och flyktingen uppmärksammades också och representanter från olika länder fick be för Sverige på sitt eget språk.

Nationaldagsfirande

Även den unga generationen lyftes fram som ett viktigt ansvarsområde och årets studenter bjöds fram och fick ta emot en gåva i form av en världsatlas.
– Den här boken i kombination med Bibeln kan ta er hur långt som helst, konstaterade Eliasson, det ska bli väldigt spännande att se var ni alla är om tio år!

Gardenparty
Gudstjänsten avslutades med viftande flaggor och Nationaldagsfirandenationalsångens kända toner, men festen var långt ifrån slut. Ute i sommarvädret väntade kycklingsallad, grillkarré, korv och massor med tårta för alla hungriga. För alla barn fanns det klättervägg, hoppborg, ansiktsmålning, mums-mums-katapult, tipspromenad, smyckesverkstad och mycket annat att roa sig med under eftermiddagen.
Medan besökarna njöt av sin grilltallrik eller tårtbit pågick ett program på utomhusscenen. Hans-Åke Dahlgren bjöd på ett fantastiskt sångframträdande och clownerna delade ut pris till den som vunnit tipspromenaden. De sex ungdomar som gått Impact Pionjärskola under året tackades av och fick berätta om vad året inneburit för dem. De vittnade om att de genom utmaningar fått växa i sin relation med Gud och till varandra.
– Förutom att göra saker jag aldrig gjort förut så har jag fått syssla med de gåvor jag redan har och utveckla dessa, det har varit en personlig resa, konstaterade en av ungdomarna, Annie Cornels.

Parallellt med nationaldagsfirandet bjöd Grenadjärskolan in till öppet hus i skolbyggnaden och den nybyggda förskolan Dungen.Publicerad: 2010-06-07
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström