KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Familjefest med tacksamhet i fokus

Familjegudstjänst
Den som besökte Kristet Center i söndags kunde få möta på en jättekanin, tävla i klädnypestafett och sjunga och dansa tillsammans med alla åldrar. Det var nämligen dags för höstens första familjegudstjänst, och temat var tacksamhet.

Två gånger per termin är det familjegudstjänst på Kristet Center. Då samlas hela familjen i alla åldrar till en riktig glädjefest med sång, dans, drama och ett viktigt tema. Den här dagen var temat tacksamhet och vi fick bland annat träffa dockan Kurt som hade lite svårt med just tacksamhet. Han tänkte bara på allt han inte hade, och var avundsjuk på andra människor. Med hjälp av målande bilder och barn från publiken förklarade sedan Johanna Karlsson hur man kan tänka i stället.

- Tacksamhet är som ett skydd, ett skydd mot att må dåligt på insidan och ett skydd mot att jämföra sig med andra, förklarade Johanna och fortsatte. Men tacksamheten är också som ett vapen, med den kan man kriga bort jobbiga tankar!

Sedan förklarade hon också att tacksamheten fungerar som en sprayflaska. Om vi är fyllda med tacksamhet på insidan, då kan vi spruta det på andra. I ett drama fick vi sedan möta Albin som lärde sig att man kan vara tacksam, även om saker går fel och inte alltid blir som man tänkt sig.

- Jesus har aldrig lovat att ingenting jobbigt kommer att hända i våra liv, men han har lovat att alltid vara med oss, konstaterade Johanna.

Familjegudstjänst

Familjegudstjänsten innehöll också tävlingar för både barn och vuxna och den alltid lika uppskattade barnkören från Grenadjärskolan bjöd på ett härligt nummer. När dörrarna sedan slogs upp mot den väntande glassen i cafeterian var det nog inte bara dockan Kurt som hade fått sig en tankeställare om vikten av att vara tacksam.

Välkommen på nästa familjegudstjänst den 14 november!

Publicerad: 2010-09-20
Text: Anna Karlsson
Foto: Anna Karlsson