KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Julspelet - en uppskattad årlig händelse

julspel

Lördagen den 11 och söndagen den 12 december var det Julspel på Kristet Center. Samtliga intäkterna från de två föreställningarna gick till Barnhjälp Soluppgång, församlingens fadderarbete i Uganda.

Julspelet är en uppskattad årlig händelse i församlingen, och antalet inblandade är stort. Förberedelserna har pågått i flera veckor, för vissa till och med i månader. Många besökare uttryckte lovord över skådespelarnas och körens insatser.

Julspelet är en dramatisering av julevangeliet och innehåller både drama, sång och musik. Parallellt med berättelsen om Josef och Maria får publiken möta en nutidsfamilj i sina julförberedelser, och en ytterligare dimension ges genom att Jesaja, en gammaltestamentlig profet, både inleder och avslutar spelet.

- Vi sätter naturligtvis upp den här föreställningen för dig, men samtidigt för föräldralösa barn i Uganda, sa församlingens pastor Per-Åke Eliasson, när han hälsade alla välkomna inför föreställningen. Han berättade också kortfattat om Barnhjälp Soluppgång och att alla intäkter för Julspelet oavkortat går till detta arbete.

Efter föreställningarna nyttjades församlingens i vanliga fall väldigt rymliga cafeteria maximalt och alla extrainsatta stolar och bord gick åt. Stämningen var trivsam och många avnjöt en förbeställd julmacka eller annat fika som också gick att köpa.

Publicerad: 2010-12-13
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström