KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

58 000 insamlat till äldreboende i Tel Aviv

Under Kristet Centers Minnesdag för Förintelsens offer i Januari gjordes en insamling till ett äldreboende i Israel. Resultatet blev 58 000 kronor och pengarna har nu kommit äldreboendet i Tel Aviv till del.

Äldreboendet Sheltered Housing for the Elderly at the Derech Ha´Shalom House i Tel Aviv har kunnat iordningställa ett gemenskapsrum med pengarna från insamlingen som togs upp under Kristet Centers Minnesdag för Förintelsens offer. Tanken med gemenskapsrummet är att det ska finnas ett litet större utrymme där de boende kan umgås, och insamlingen på 58 000 kronor täckte allt av inredning och möblemang.
De allra flesta på äldreboende är överlevande från Förintelsen och kommer från gamla Sovjetunionen. En del av dem har också kommit till Israel först på senare år. När gåvan togs upp under Minnesdagen för Förintelsen sade Ulf Cahn bland annat:
– Många överlevare kom inte till så bra länder som Sverige. Väldigt många fastnade bakom järnridån och kom ingenstans förrän efter 1989. De fick inte samma chans att bygga upp ett nytt och normalt liv. Många av dessa kommer nu till Israel och ska bearbeta vad de varit med om, och samtidigt komma in i ett helt nytt samhälle med allt vad det innebär.
Per-Åke Eliasson sade också i samband med insamlingen att:
– Det finns inget bättre vi kan ge dessa människor än en värdig ålderdom.

Publicerad: 2011-02-24