KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Promiseland small - söndagsskola för de yngsta

Promiseland

Promiseland är namnet på församlingens söndagsskola. Promiseland small är namnet på de två grupper som är till för de allra yngsta, 2-4 åringarna och 5-6 åringarna. Så här kan det se ut en vanlig söndag.

Promiseland Mellan klockan tjugo i tio och tio kommer barnen i en strid ström till Promiseland. De som är mellan 2 och 4 år dyker in genom färgglada fransar på skynket som satts upp i dörröppningen till deras rum. Bara själva indykandet verkar vara ett uppskattat moment av barnen; en del tar ordentlig sats. Det finns gott om leksaker att roa sig med och tält, duplo, bollar och gosedjur hinner användas en sväng innan det är dags för en samling.

 Och Jonathan är här, och Alice är här, tänk vad roligt att Harry är här...
Barnen och söndagsskoleledarna sitter i en ring på golvet och sjunger namnsången. Alla tar i från tårna och blickarna går till den vars namn man för tillfället sjunger.
 Och vem är det mer som här är då? frågar Johan Nordenling när sången är slut.
– Jesus! svarar en liten pojke.
Johan fortsätter att berätta en kort berättelse och efter en rörelsesång är samlingen slut.

I 2-4 årsgruppen är det stort fokus på skoj och lek och de korta samlingar som hålls handlar om grundläggande bibliska sanningar. Till exempel att Jesus älskar mig och Jesus är en bra vän.

Promiseland

I dag har Rebecka Sandell förberett pyssel med schablontryck. Tillsammans med Sara Börjesson hjälper hon barnen på med målarskjortorna. Bordet är täckt med vaxduk och snart är de vita papprerna fyllda av stjärnor, hjärtan och traktorer i olika färger.

5-6 åringarna håller till i rummet bredvid. Ett rum som varje söndag dekoreras i djungeltema. Här smaskas det på korv med bröd och flera samtal är igång runt bordet. Innan fikat hade man en samling med sång och lite enklare undervisning.

– Är ni laddade för lite trekamp nu då?
Linus Hugosson ställer frågan och det blir genast en kö till att få gå och tvätta händerna. Ivern att komma ut och börja tävla är stor. När alla är klara och har ställt upp på led beger sig hela gänget ut. Här ska tävlas och det är äran som står på spel.

Liga Hasselgren och Andreas Westergren har med redskap och förbereder de tre grenarna: kasta prick med ringar, skjuta straffar och kasta boll på ett torn av plastmuggar. Gruppen delas in i två lag och sedan är kampen igång.

Promiseland
Promiseland 

Efter ett tag kommer 2-4 åringarna ut. De har också hunnit med att fika och nu invaderas sandlådan, rutschkanan, gungorna och gungbrädan. Solen skiner och barnen verkar stortrivas med utomhuslek. Det bästa är kanske att få göra av med allt spring i benen på de stora ytorna.

5-6 åringarnas trekamp fortsätter och när alla grenar är avverkade vankas det kubb innan det är dags att gå in och få diplom för trekampen. 2-4 åringarna ska också ha en kort samling inomhus innan söndagsskolan är slut för den här gången. Föräldrarna kommer och hämtar barnen kvart över tolv.

Promiseland

Eftersom ledarna i Promiseland small har ansvar varannan vecka blir de snart välkända för barnen, och för barnen att alltid få möta bekannta ansikten är en trygghet i sig.

Målsättningen i Promiseland small är att vara anpassad för de yngsta barnen på allra bästa sätt, för även om man är liten så har man en stor plats i Guds hjärta.


Publicerad: 2011-05-23
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström