KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nu ska muren byggas!

Kristet Center har under alla år varit en byggande församling. Från att församlingen proklamerades fram till i dag har varje år medfört någon form av byggprojekt, och nu är det dags för ett till. Kristet Centers mark ska få en fin inramning med stenstolpar och ett smidesstaket.

Grenadjärstaden, där Kristet Center är beläget, är en stadsdel i förändring. Byggnationer pågår överallt och många nya lägenhetshus och villor har rests upp de senaste åren. I och med att området nu allt mer börjar få sin slutgiltiga form så ska också arbetet på Kristet Centers mark slutföras. Så snart kommunen färdigställt den trottoar som ska löpa längst tomtgränsens ena sida så kan arbetet med inramningen börja.

Ett arbete av stor tyngd
Inramningen består av ett drygt åttiotal stenstolpar med mellanliggande smiden. Varje stolpe består av åtta stenar och varje sten väger cirka trettio kilo. Att resa upp stolparna och smidet kommer med andra ord att kräva en form av kraftgärning och under juni och juli månad har församlingen utlyst flera arbetsdagar.
Blir vi ett bra gäng så kommer vi att slutföra arbetet med glädje. Det känns extra härligt att vi i och med inramningen av vår tomt får fullborda våra markarbeten. Att sätta igång med något är en sak, men att fullborda är trots allt det viktigaste, säger Per-Åke Eliasson.

Kostnader
En stolpe med grundarbeten kostar cirka 4 000 kronor styck och drygt 80 stolpar behövs. Smidet kostar också cirka 4 000 kronor även där behövs cirka 80 stycken. Till detta ska också fem smidesgrindar sättas upp. Allt som allt landar det på en kostnad av cirka 700 000 kronor.
Vi bygger för framtiden och för kommande generationer. Vi ser det som en välsignelse att få vara med och investera i Guds rike. Därför vill vi också skapa en möjlighet för alla, även för personer utanför församlingen, att få finnas med i arbetet på ett konkret sätt, berättar Per-Åke Eliasson.

Vi har brutit ner kostnaden på 700 000 kronor i delbelopp, vilket innebär att kan man ge en sten av åtta i en stolpe. En sten motsvarar en gåva på 500 kronor. Eller så kan man ge en hel stolpe vilket blir 4 000 kronor, eller ett smide för samma belopp. Att finnas med på arbetsdagen är ett annat sätt att investera i projektet. Vi satsar på och tror också på att det är möjligt att få upp staketet utan att ta lån, säger Per-Åke Eliasson.


Publicerad: 2011-05-31