julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Samarbete och uppfinningsrikedom på tonårsläger

TeensnetSummercamp2011.jpg

Sommartid är lägertid. Församlingens tonårsarbete Teensnet var i Sixtorp på Teensnet Summercamp.

Några minuter före utsatt tid anländer bil efter bil till Sixtorp och snart är elva förväntansfulla tonåringar på plats. Det är dags för Teensnet Summercamp. Tre taggade lägerledare tar emot ungdomarna och en inomhus 5-kamp drar igång så fort lagen är presenterade. Det handlar om samarbete och om klurighet. Vädret trotsas och ut bär det på en spårning som gås både framlänges och baklänges.

Varje lag får tillaga sin egen mat på stormkök, något som visar sig vara lättare sagt är gjort. Men nöden är uppfinningarnas moder, så varför inte krydda pulvermoset med en påse chips när ledarna har glömt kryddor? 
Vädret trotsas återigen när det är dags på middag - trots forsande regn blir hamburgarna till sist grillade.

Lägrets andra och sista dag börjar med frukost klockan 08.00 på morgon, den här gången inomhus och serverad av ledarna. Efter morgonsamling och husstädning är det tid för en svettig fotbollsmatch och spel i den sköna sommarvärmen. Sedan är det dags för finalaktiviteterna. Än en gång är det lagens samarbete som sätts på prov, och till slut, i den avgörande flottbyggar-racet, koras vinnaren.


Publicerad: 2011-07-07
Text: Rebecca Mäki-Runsas
Foto: Anna Karlsson