KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Hallå där, pastor Per-Åke Eliasson...

...några frågor om Israelkonferensen Det andra Israel 20-22 april.

Vad kommer konferensen att handla om?
Per-Ake_Eliasson-webb.jpg Inriktningen för konferensen finns i temat ”Det andra Israel”. Vi vill lyfta fram en annan sida av Israel som vanligtvis inte kommer fram eller får plats i mediabruset i Sverige. Ett annat ämne som kommer att få en central plats under konferensen är ”judisk-kristna relationer”. Det är mer angeläget än någonsin att visa på den samhörighet som finns mellan det judiska folket och den kristna kyrkan. Det judiska folket är våra rötter och den olivstam som vi som kyrka är inympad i som en vild olivkvist, för att citera aposteln Paulus.

– Vi kommer också att göra två stora insamlingar för att kunna skapa förutsättningar för att starta en ny fakultet på Max Stern Yezreel Valley College, utanför Nazareth, som kommer att få namnet Galileiska Centret för studier i judisk-kristna relationer. Vad vi känner till blir det den första på judisk grund. Det finns några på evangelisk grund, så just att den startas med judisk utgångspunkt blir något historiskt. 

Vilka är inbjudna talare under konferensen?
– Talare under helgen är Göran Duveskog, en känd Israelkännare, dessutom vår egen nestor på Israel Sven Nilsson, och Roar Sörensen som är ansvarig för Livets Ords Israelarbete.
– Utöver dessa talare får vi besök av Sagi Melamed, vice president för Max Stern College, och professor Faydra Shapiro som kommer att bli ansvarig för den nya fakulteten, judisk-kristna relationer.

Söndagskvällen blir en kväll utöver det vanliga. Berätta!
– Som avslutning på konferensen anordnar vi en stor galakväll där Israels ambassadör Benny Dagan med hustru Irit Dagan kommer att vara huvudtalare. Också riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson kommer att medverka, liksom några fler gäster. Dessutom kommer det att finnas ett rikt sång- och musikutbud.

Det


Publicerad: 2012-04-10