KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Möten med Muthee

120911-ThomasMuthee-1.jpg

När Thomas Muthee predikade den 11 september handlade det om hur Jesus vill förlösa potentialen i människors liv. Muthee läste bland annat om den besatte mannen i Markusevangeliet kapitel 5.

– Här var en man som bodde bland gravarna. Men där andra såg en galen man såg Jesus potential, sade Thomas Muthee.
– Jesus åkte till en plats alla andra ville undvika. Vi har sådana platser i våra liv, platser som luktar död och som vi vill gömma undan. Men Jesus måste få komma till de platserna för att kunna låsa upp vår potential.
– När Jesus ville ha en evangelist för hela Samarien sökte han upp en kvinna som haft fem män och nu hade en sjätte. Han såg något i henne som ingen annan såg.

120911-ThomasMuthee-2.jpgMuthee berättade också om personer från sin egen församling som fått sin potential förlöst efter ett möte med Jesus.
– En av mina pastorer som har en församling som samlar 500 personer varje söndag är en före detta narkoman. När han blev frälst såg många på honom som om han vore en man från gravarna, de såg inte vad Jesus lagt ner i honom.
– Jesus är här för att förlösa din potential, det finns en nivå bortom medelmåttighet. En exellens. 

Onsdagkvällen den 5 september gästades Kristet Center av Thomas Muthee. Muthee har besökt församlingen flera gånger tidigare, senast under församlingens 15-årsjubileum för två år sedan. Den här kvällen talade han om en ny säsong.

– Mitt uppdrag i kväll är kort men viktigt. Jag kommer för att profetera, sade Thomas Muthee inledningsvis.
Han talade utifrån Johannesevangeliet 2:1-12 där det berättas om hur Jesus var gäst på ett bröllop i Kana.
– Brudparet och deras föräldrar hade jobbat och förberett för den här dagen, men ändå gick något på tok. Vinet tog slut och det såg ut som att det skulle bli en mycket pinsam situation för dem. Men Jesus var där, sade Thomas Muthee.

– Jag kommer för att proklamera en ny säsong. Det kan alltid bli en ny början när Jesus är med. Allt som krävs är en lydnadshandling till. Det fanns ingen logik i det Jesus bad tjänarna om att göra. Men han kunde använda kärl som vanligtvis användes för cermoniella reningar, och han kan använda vardagliga saker också i ditt liv för att göra ovanliga under.

120905-ThomasMuthee.jpg 


Publicerad: 2012-09-07