KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

”Vi behöver böja oss ner i källan”

130103-NB-CurtJohansson-1.jpg

Vi ska vara ett folk som är bärare av Guds ande och Guds budskap i det här landet. Gud är redo att utgjuta sin ande över Sverige. Den brännande frågan är om du och jag är redo?
Curt Johansson inledningstalade på de Nationella bönedagarna och det var ett uppmuntrande och ett utmanande budskap.

– Vi får inte bara tala om det som har varit och det som ska ske längre fram. Gud är nuets Gud. Han har aldrig dragit tillbaka sin helige Ande eller uppdraget utan nu kan du uppleva den smörjelse och kraft som gör att du kan vara i stark tjänst för honom.

Curt Johansson berörde den förlamning och likgiltighet som hållit ett grepp om Kristi kropp och pekade ut högmod som ett stort problem.


– Högmod är att frikoppla sig från gudsberoendet. Men vi läser att det är när vi ödmjukar oss och ber som Gud ska hela vårt land. När högmodet får dö i Sverige, i våra församlingar och i våra egna hjärtan, då ska vi få se Herren hög och upphöjd.

Johansson dök in i flera bibelsammanhang och bland annat Daniels bok där Daniel upptäckter att det var tid för Guds löfte om befrielse för folket att gå i fullbordan.

– När han såg detta satte han sig inte och väntade utan han började att be. Och vi vet att Gud började verka enligt sitt löfte. Tiden är inne för oss att ödmjuka oss och söka Gud. Söka honom tills vi blir genomstrålade av honom och blir av med all världslighet.

– Vi ska vara ett folk som är beklädda med Guds ande och som får ord från Gud som nockar furstar och väldigheter. David böjde sig ner i bäcken och fick tag på stenar. Också vi behöver böja oss ner i källan.

130103-NB-CurtJohansson-2.jpg 


Publicerad: 2013-01-03