KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Neve Michael vill hjälpa fler barn

130310-DAI-HavaLevene.jpg

I början av mars kom Hava Levene från barnbyn Neve Michael på besök tillsammans med Ulf Cahn, generealsekreterare för Förenade Israelinsamlingen. Hava Levene berättade om barnbyns arbete, dess frukt och om utmaningarna de står inför i dag.

Genom samarbete med Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är församlingen med och stöttar barnbyn Neve Michael och besök dit görs också under den årliga Israelresan. För dem som ännu inte varit på plats och mött arbetet och barnen var Hava Levenes besök en möjlighet att få en bild av hur arbetet fungerar.
Något som är unikt med vår barnby är att vi tar emot barn inom ett väldigt stort åldersspann. Detta gör att en syskonskara med stora åldersskillnader ändå kan få förbli intakt. Barnen bor inte heller i korridorer utan i familjeenheter. Ett ungt par med egna barn väljer att flytta till oss och tar in tio till tolv Neve Michael-barn att älska och ta hand om, berättade Hava Levene.

Just nu tar man hand om cirka 300 barn men lever också med utmaningen att inom kort kunna ta emot 50 till.

– Vi kan nyktert konstatera att vi inte på långa vägar kan möta upp dessa enorma behov men vi ska ta upp ett offer i tro på att mer medel ska förlösas. Ungefär som med pojken med bröden och fiskarna. Genom att han gav det han hade blev så mycket mer förlöst. Tänk att få vara med och förlösa något bortom det vi själva representerar, sade pastor Per-Åke Eliason i slutet av mötet när det gavs en möjlighet att ge en gåva till barnbyns expanderande arbete.


Publicerad: 2013-03-11