KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Beduinen Ishmael Khaldi om sitt Israel

130420-DAI-IshmaelKhaldi-2.jpg

När Ishmael Khaldi, israelisk diplomat, beduin och muslim, gästade församlingen för första gången signerade han sin bok
En herdes resa som KC Media gett ut på svenska. Tillsammans med Lennart Fjell från Europeiska Koalitionen för Israel, talade han på Israelhelgens första möte den 20 april.

– Att vara diplomat är ett utmanande yrke. Att vara israelisk diplomat är än mer utmanande. Jag har sedan min första tjänstgörningsperiod i San Francisco 2006 mött så mycket okunskap och motvilja. Det händer ibland att folk inte ens vill ta mig i hand. Som israel är det mitt moraliska ansvar att tala för det jag vet. Det är en av anledningarna till att jag skrev en bok om min egen livsresa, berättade Ishmael Khaldi.

– Även om jag inte är jude så är jag israel. Faktum är att 20 procent av landets invånare inte är judar. Israel är en multikulturell och multireligiös nation. Det finns så klart spänningar mellan olika grupper men det är inte hela bilden.

Lennart Fjell berättade om Europeiska Koalitionen för Israel (ECI) och deras arbete.
– ECI vill vara som Esther i Europaparlamentet och alla europeiska länders parlament, sade Lennart Fjell med hänsyftning till bibelns berättelse om Esther.
– Vi arbetar utifrån vår kristna övertygelse, om än inte med biblisk språkdräkt, och motiverar politiker att våga stå upp för Israel. Många politiker vill det men de behöver fakta och stöd. Just nu håller vi på att etablera organisationen ordentligt här i Sverige och vi behöver ert stöd och era förböner, sade Lennart Fjell.

130420-DAI-LennartFjell.jpg 


Publicerad: 2013-04-20