KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Forskningscenter för judisk-kristna relationer nu verklighet

130421-DAI-SagiMelamed.jpg
Sagi Melamed, Vice President vid The Max Stern Yezreel Valley Collage

Israelhelgen
Det andra Israel avslutades med en festlig galakväll den 21 april. Medverkade gjorde bland andra Israels ambassadör Isaac Bachman. Under förmiddagen talade professor Faydra Shapiro och biträdande rektor Sagi Melamed, båda från högskolan The Max Stern Yezreel Valley College i Israel.

En insamling till högskolans nya forskningscenter för judisk-kristna relationer gjordes både på förmiddagen och under galakvällen.

– Det var här, i den här lokalen som allt började. Låt ingen får er att tro någonting annat, sade Sagi Melamed när han berättade om hur visionen om forskningscentret för judisk-kristna relationer kom till. En vision som föddes ur den varma och kärleksfulla relation som under åren växt fram med församlingen. I dag har forskningscentret blivit verklighet, bland annat tack vare den insamling som gjordes under förra årets upplaga av Det andra Israel.
– Ja, kanske var det inte riktigt här det började ändå, sade Faydra Shapiro, professor och ansvarig för det nya forskningscentret.
– Jag tror att drömmen fanns hos någon annan först, sade hon, och gjorde en menande gest uppåt.

Galakvällen blev en riktigt festlig avslutning på en späckad helg. Inspirerande tal varvades med vacker sång och musik.
– Det är värdefullt för mig att få komma hit och jag är glad över ert val av ämne för den här helgen och kvällen. Det är inte ofta jag får frågan att tala om det. Det andra Israel, eller egentligen, det sanna Israel, sade ambassadör Isaac Bachman.

130421-DAI-IsaacBachman.jpg
Israels ambassabör Isaac Bachman 


Publicerad: 2013-04-22