KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Besök av ambassadör Isaac Bachman

130421-DAI-IsaacBachman-1.jpg

Isaac Bachman efterträdde Benny Dagan som Israels ambassadör i Sverige 2012. Den 21 april 2013 hedrade han och hans fru Osnat Kristet Center Örebro med sin närvaro under en galakväll för Israel.
– Vi ser det som en stor förmån att få hälsa er välkomna hit den här kvällen men också välkomna till Sverige, sade pastor Per-Åke Eliasson när han tillsammans med sin fru Hedvig hälsade ambassadörsparet välkomna.

Ambassadör Isaac Bachman talade under kvällen om ett land som ligger i framkant inom en lång rad områden. Innan talet fick han och hans fru Osnat mottaga en välkomsthälsning och present från församlingen.
– Vi vill ge er någonting som påminner er om
att ni alltid finns i våra tankar. Vi kommer vara sådana som tänker på er, vill älska er och be för er. Att allt det arbete ni står i ska bli framgångsrikt och att vi ska få mycket glädje av varandra de år ni delar med oss här i Sverige, sade pastor Per-Åke Eliasson.

Israel är en nation som trots stora utmaningar hela tiden blomstrar och når nya framgångar. Uppfinningar och utveckling är en stor motor i den framgången, sade ambassadör Isaac Bachman, och gav publiken en inblick i hur landet Israel ligger i topp i en mängd olika jämförelser och mätningar.

Fler israeliska företag har introducerats på börsen i New York än företag från EU:s alla medlemsländer tillsammans. Israeliska uppfinningar och teknologi finns överallt. Mobiltelefonerna i våra fickor innehåller 25-30 procent program och hårdvara som utvecklats i Israel och i år beräknas att 50 procent av landets export kommer att röra just högteknologi, sade ambassadör Isaac Bachman bland annat.
Han beskrev också ett land där nytt och gammalt möts och med mycket att erbjuda både dess invånare och besökare.
– Jag hälsar er välkomna att besöka mitt antika men samtidigt evigt unga hemland. Tack för att ni har tagit emot mig den här kvällen och Gud välsigne er alla, avslutade ambassadör Bachman och fick mottaga stående ovationer.

130421-DAI-IsaacBachman-2.jpg 


Publicerad: 2013-04-23