KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Vad satsar du ditt liv på?

130913-Nytthopp-StefanSalmonsson.jpg
 
Den tre veckor långa väckelsekampanjen Nytt hopp för Sverige är igång. Under uppstartsmötet den 13 september predikade Stefan Salmonsson om att låta Gud få göra dig till det Han har tänkt.

– Vad ska du göra? Vem ska du bli? När du en dag möter din skapare och ni sitter ner och tittar på ditt liv. Vad kommer ditt liv ha blivit?
Det var utmanande frågor som Stefan Salmonsson inledde sin predikan med. Samtidigt delade han med sig av den bön som finns i hans hjärta om att människor ska få hitta fram till Gud. Med hjälp av berättelsen om den förlorade sonen i Lukas 15 så gav han en bild av tidsandan idag.

– Sonen i berättelsen sa ”Ge MIG” och det kännetecknar mycket av vår tid idag. ”Ge mig det jag vill ha, jag vill göra som jag vill, GE MIG!”, förklarade Stefan Salmonsson.
Han fortsatte med att belysa faran i att bara tänka på sitt eget bästa.
– En människa som bara tänker på sig själv kommer att hamna i själslig nöd. Det är min bön, att Gud ska få komma och hjälpa oss ur den nöden.

Avslutningsvis uppmuntrade han människor att vända sig till Gud och ge sitt liv till honom. Att istället för att säga ”Ge mig” säga ”Gör mig till den Du vill Gud”.

Förväntningar på konferensen
I eftersnacket som sändes på webben berättade församlingens pastor Per-Åke Eliasson och Stefan Salmonsson om sina förväntningar inför veckorna som ligger framför och om tanken bakom Nytt hopp för Sverige.

– Det finns flera sidor av detta. Självklart tror vi att människor ska få möta Jesus och bli berörda av honom. Men vi tror också att det är av stor vikt att pastorn och evangelisten får stå tillsammans på det här sättet. För så har det inte alltid varit, förklarade Per-Åke Eliasson.

Vidare talade de om att något verkligen är på gång i Sverige. Det kommer rapporter från hela landet om att det rör på sig! Det känns verkligen som en vårtid och man hör hur det börjar kvittra!


Publicerad: 2013-09-14
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström