KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

"Vi behöver den helige Ande"

140103-NB-CurtJohansson.jpg
 
Curt Johansson talade om att bli klädd och utrustad med Guds kraft på inledningsmötet av de nationella bönedagarna.
– Jesus sa åt sina lärjungar att vänta kvar i Jerusalem för att bli beklädda med kraft från höjden. Även för oss i dag är det den helige Ande som gör att vi kan tjäna Gud.

Den 3-5 januari pågår nationella bönedagar på Kristet Center Örebro. Som talare medverkar Curt Johansson, som inledningstalade på fredagskvällen, Stefan Salmonsson, talare på lördagskvällen, Per-Åke Eliasson, talare söndag förmiddag och Godfrey Birtill som medverkar under bön- och lovsångsgudstjänsten söndag kväll.
Utöver dessa finns också ytterligare pastorer och förkunnare på plats för att be för Sverige, inte minst under de bönepass som hålls under lördag dag.

– Det finns ett stort behov av andedopsväckelse, och det finns ett stort behov av att vi som har den helige Ande också börjar att brinna, sa Curt Johansson under fredagkvällens möte.
– Varför upplever vi inte mer av elden i Sverige? Det kanske inte finns tillräckligt med offer på altaret?

Mötet gick vidare in i bön och förbön.

– Vi börjar den här bönekonferensen med att söka Guds ansikte för den kraft som gör oss redo att tjäna honom. Jag upplever att Gud vill komma med en tyngre härlighet och smörjelse över sitt folk, som gör att vi kan bryta igenom. Det kommer en Davids-smörjelse, som gör att vi får tillbaka frimodigheten. Vi ska böja oss ner i bäcken, hämta stenar och skjuta prick i anden. Det finns andliga jättar som ska falla i det här landet.


Publicerad: 2014-01-03
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström