KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tre profetiska ord för 2014

140105-Per-ÅkeEliasson.jpg
 
Under de nationella bönedagarna höll pastor Per-Åke Eliasson en predikan på temat "tre profetiska ord för 2014". Det var både ett uppmuntrande och ett uppfordrande budskap som riktade sig till hela Guds församling i Sverige. Centralt i budskapet var orden "skörda", "strida" och "bygga", och att dessa ord är både knutna till och beroende av varandra.
– Det enda sättet för oss att ta striden om skörden är att överlåta oss och bygga starka lokala församlingar, sa Per-Åke Eliasson.
  
 
 
Per-Åke_Eliasson.jpgHallå där, Per-Åke Eliasson...

Din predikan söndagen den 5 januari var ett tongivande budskap för det år vi just klivit in i, men också för tiden framåt. Du inledde predikan med att säga att vi behöver "lyfta blicken", och hänvisade till sammanhanget i Johannesevangeliet 4 där Jesus samtalar med den samaritiska kvinnan. Hur är detta aktuellt för kristenheten i Sverige i dag?

Precis som lärjungarna kan vi bli felaktigt upptagna av legitima uppgifter, trots att vi följer Jesus, trots att vi älskar honom och vill tjäna honom. Vi får fel prioriteringar och blir blinda för det andliga skeende som vi står mitt i. Tolv lärjungar väljer att gå in i byn för att köpa mat till tretton personer. Jesus däremot stannar kvar vid brunnen och ser en kvinna som är mogen för skörd. På samma sätt är det i dag i Sverige. Många mogna fält har vitnat till skörd. Men frågan är; var har vi vår uppmärksamhet och våra prioriteringar?

I predikan talade du ut att det finns tusentals människor i vårt land som är redo att möta Jesus. Varför behöver kristenheten strida för denna skörd? 
– Det finns en stor öppenhet för andlighet i Sverige i dag, men frågan är vad det kommer att leda människor till. Genom media förkunnas ”nyandlighet” på ett frimodigt sätt, och det är en andlighet som jag menar leder människor fel. Den leder inte till Gud. Det finns en väg till Gud och det är genom Jesus Kristus. Striden handlar om vilket budskap som människor som är öppna för andliga erfarenheter skall få möta.

Du talade mycket utifrån Nehemja bok. Varför är det angeläget att lokala församlingar hjälps åt att "bygga på muren"?
Vår största utmaning i dag är att bygga levande, friska och sunda lokala församlingar. Gör vi det kommer församlingarna att bli det beskydd och den välsignelse som människor i dag behöver.
 
140105-KCplay.jpg
Se mötet på KCPlay.se (själva predikan börjar efter ca 18 minuter).


Publicerad: 2014-01-06
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström