KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bygget av Mama Obeds barnhem påbörjat

MamaObeds-bygge-1.jpg
 
När Thomas Muthee gästade Kristet Center Örebro i slutet av oktober togs ett offer upp till ett barnhem i Kenya. Också julkonserternas intäkter gick till Mama Obeds Children Home. Pengar som nu bokstavligen sås ner i marken när grunden för nya barnhemsbyggnader gjuts.


I dag bor 22 föräldralösa barn på Mama Obeds barnhem. Ett barnhem som sedan starten 2008 arbetar för att ge barnen vad de behöver, både nu och i framtiden. Här får de ett hem och allt de behöver för att en dag kunna stå på egna ben.
Nu har byggandet av nya hus påbörjats. Tanken är att de ska resas upp och ersätta de plåtskjul som i dag tjänar som boende. Bygget kunde sätta igång efter en insamling i Kristet Center Örebro som gjordes när Thomas Muthee var på besök i oktober, och även tack vare intäkter från julkonserterna. Fortfarande behövs pengar för att kunna färdigställa alla byggnader och när dessa står klara kommer man att kunna välkomna fler än dubbelt så många barn till Mama Obeds Children Home.

Barnhemmet gensvar på akut behov
I samband med presidentvalet i Kenya i december 2007 blev det våldsamma upplopp och omfattande förstörelse runt om i landet. Många familjer fick sina hus nedbrända och oroligheterna skördade också många dödsoffer. När myndigheterna ordnade läger för alla hundratusentals människor som var på flykt var Word of Faith en av många församlingar som hjälpte de drabbade med mat och förnödenheter. Då flyktinglägren senare skulle stängas var det många barn som inte hade någon som kunde ta hand om dem eftersom deras föräldrar omkommit. Församlingen Word of Faith köpte då en bit mark och byggde mycket enkla plåtskjul för att kunna ge dessa barn tak över huvudet och någonstans att ta vägen.

Vänner och samarbetsparters
Kristet Center Örebro har under årens lopp haft flera besök av biskop Thomas Muthee och har också i dag ett aktivt samarbete med församlingen Word of Faith. Utöver barnhemsbyggandet som nu kunnat påbörjas har också faddrar ordnats till de barn som bor på Mama Obeds barnhem.

MamaObeds-bygge-2.jpg 


Publicerad: 2014-02-09