KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Arbetet med judisk-kristna relationer växer

140525-DAIFaydraShapiro.jpg
 
Två kära vänner besökte Kristet Center Örebro under Israelkonferensen ”Det Andra Israel”. Professor Faydra Shapiro och Vice President Sagi Melamed talade under söndagens gudstjänst. I samband med deras besök samlades en gåva på över en kvarts miljon kronor in till fakulteten för studier om judisk-kristna relationer.

Professor Faydra Shapiro, direktor för ”The Galilee Center for Studies in Jewish-Christian Relations” vid Max Stern Yezreel Valley College, uttryckte stor glädje över att vara tillbaka på Kristet Center Örebro.
”Ni är min svenska familj”, sade hon och möttes av varma applåder från församlingen.

Professor Shapiro besökte Kristet Center Örebros Israelkonferens ”Det Andra Israel” för att, som hon uttryckte det, skryta om det projekt som församlingen har stöttat sedan dess födelse, centret för studier i judisk-kristna relationer.
”Det är en ära och en förmån att vara här, och samtidigt inspirerande”, sade Faydra Shapiro, och uppdaterade församlingen om vad som händer på universitetet i Israel.

Fakulteten med studier i judisk-kristna relationer växer och berör fler och fler studenters liv. Barriärer mellan människor av olika etniska ursprung och religioner bryts ned, vilket är viktiga steg i riktning mot att bygga fredssamhällen.

140525-DAIUriRothman-2.jpgArbetet hyllades även av Israels vice ambassadör i Sverige, Uri Rothman, när han besökte Kristet Center Örebro på söndagskvällen.
”Vi möter utmaningar med intolerans, särskilt i Mellanöstern”, sade Rothman. ”Intolerans mot kristna, intolerans mot muslimer. Fenomenet antisemitism verkar aldrig dö ut. Hur ska vi övervinna detta? Bara genom utbildning! Bara genom att lära känna varandra kan vi förstå den andre och brygga över alla skillnader som vi har.”

Professor Shapiro talade om hur tacksam hon är för församlingens stöd till fakulteten.
”Ordet tacksamhet på hebreiska betyder egentligen att upptäcka det goda i andra”, sade professor Shapiro. ”Det är alltså steget före tacksamhet. Att upptäcka det goda som andra har gjort mot mig föder tacksamhet.”
”Det är sådan tacksamhet vi har till er för vad ni gör för oss”, sade professor Shapiro.

Även Sagi Melamed, Vice President för universitetet, talade på söndagsgudstjänsten. Melamed påpekade att ingen är perfekt, inte ens landet Israel.
”Men en familj håller ihop, trots att man känner till varandras fel”, sade Melamed. ”Vad vi gör tillsammans är att vi tar små steg i taget åt att bli bättre.”
 
140525-DAISagiMelamed.jpg
 
Under söndagen togs gåvor upp till fakulteten. Totalt samlades 260 000 kronor in.
”Vi är både tacksamma och stolta över att få finnas med i arbetet med Judisk-Kristna Relationer på The Galilee Center”, säger Kristet Center Örebros pastor Per-Åke Eliasson. ”Vi ser det som en förmån och en kallelse att arbeta med och för det judiska folket och Israel, men också att få arbeta med vårt gemensamma uppdrag, att bli till en välsignelse för världen. Det judiska folket och församlingen skall stå tillsammans för att utbreda Guds Rike i tiden och föra Guds välsignelse till en förlorad värld.”

”Vi är också tacksamma att vi under helgen kunde ge den ekonomiska gåva vi önskade, vilket var minst 250 000 kr.”
”Hela konferenshelgen var en fest för alla som var där och vi önskar alla och fler välkomna till kommande års Israelkonferens.”

Läs mer om fakulteten för studier i judisk-kristna relationer vid Max Stern-universitetet i Israel


Publicerad: 2014-05-27
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström