KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Min dröm för Sverige

140606-Nationaldag-Barnkör.jpg
 
Nationaldagen på Kristet Center Örebro är en välbesökt och uppskattad familjefest. I år liksom tidigare år var temat ”Min dröm för Sverige”. Som vanligt övergick festligheterna i kyrksalen till ett stort Garden Party där sol och gemenskap värmde de cirka 400 gästerna.

140606-Nationaldag-PAE.jpgPastor Per-Åke Eliasson inledde dagen med att ge en kort historisk tillbakablick.
– Det är lätt att glömma att Sverige bara för drygt hundra år sedan var ett land som människor emigrerade ifrån, förklarade han.
Han uppmuntrade också till att vara tacksamma och rädda om det vi byggt upp. Med tanke på vad som sker i världen kan det rivas ner så lätt.
– Idag kan vi istället få vara en tillflyktsort för människor som kommer från andra nationer!

Min dröm för Sverige
Vidare förklarade Per-Åke Eliasson att det finns tre kategorier av människor som Gud ömmar extra mycket för. I Bibeln står det om den faderlöse, änkan och främlingen. Just denna dag fick den faderlöse representeras av en ung generation som ofta är svikna av den vuxna generationen. Änkan fick stå får de ensamstående föräldrarna, andra människor och äldre som lever i ensamhet. Främlingen är alla de nya svenskar och flyktingar som kommer till Sverige.

Dessa kategorier representerades i sin tur på scenen av olika människor som delade sin dröm för Sverige. Församlingen fick också möta några av de nysvenskar som kommit till församlingen under året och höra dem dela sin väg till Sverige och till Jesus. Micael Lundin förklarade också vikten av att ha rätt inställning till invandringen i Sverige.
– Sverige tar emot 6 promille av världens flyktingar. Många av dessa kommer från länder där det i princip är omöjligt att vara kristen. Här kan de få en fristad och få möta Jesus.
Avslutningsvis bad också församlingen för Sverige och alla som står i ledande ställning.

140606-Nationaldag-1.jpg
 
Garden Party
Efteråt hade det dukats upp sallad, grillmat, tårta och en buffé av spännande aktiviteter för alla barn. Allt från lådbilsrace till mums-mumskatapult stod på menyn. Från scenen kunde man även njuta av barnkör och skönsång från olika ungdomar i församlingen. Hemsidan fick några ord med tre av besökarna på Kristet Center Örebros nationaldagsfirande.

Varför firar du nationaldagen på Kristet Center Örebro?

140606-Enkät-1.jpgStefan Granstedt
– Jag blev inbjuden av min svåger. Familjen är här och firar och det är alltid så trevligt att vara tillsammans. Det finns mycket aktiviter för barnen. Det är första gången jag är här på nationaldag, men min fru har varit här tidigare år.
 
 
 
140606-Enkät-2.jpgRebecka Holmberg
– Det är kul att fira med familjen som också är här. Vi har många bekanta här och man känner liksom att det är till för alla. Det finns liksom ingen gräns, alla är välkomna, alla får fira!
 
 
 
 
140606-Enkät-3.jpgBasma Elias och Carlos Lahdo
– Vi kommer hit för gudstjänsten. Det är viktigt att ta tid för Jesus när det är så stressigt överallt. Det var uppmuntrande att höra de från Iran och Afghanistan berätta om hur de mött Jesus. Det uppmuntrar mig i min tro. Sen är det fantastiskt för barnen här och man träffar nya människor. Man känner sig så välkommen!
 
 
140606-Nationaldag-bildspel.jpg
Se ett bildspel från Garden Partyt
 


Publicerad: 2014-06-07
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson, Hanna Karlsson