KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

”Gud är angelägen om vårt land”

140906-NB-2.jpg
 
Bön för Sverige stod på dagordningen när cirka hundrafemtio personer slöt upp på lördagsmorgonen den 6 september.
 En dag som annonserats som nationell bönedag på Kristet Center Örebro.
 Vi ser många böneinitiativ för Sverige just nu, och det är inte för att det är mode, utan för att Gud är angelägen om vårt land, sa pastor Per-Åke Eliasson när bönedagen startade. 

– Som troende har vi ett ansvar och ett uppdrag för vårt land, för våra städer och vår samtid. Ibland har vi släppt det ansvaret och uppdraget, ibland har vi bara inte förstått att vi har det. Det är Guds församling som kan utgöra skillnaden för ett land, sa Per-Åke Eliasson, och gick sedan igenom den bibliska grunden för bön för landet. 

140906-NB-4.jpg
 
Han strök också under betydelsen av att Guds folk ger akt på sig själva och blir rätta förebilder. 
– Vi måste sluta upp med att klaga på vår samtid och sluta upp att ondgöra oss över vår omvärld. Om vi tycker att det är mörker i vårt land så beror det på att församlingen lyser för dåligt. Vad vi behöver göra är att axla det ansvar vi är satta till, sa Per-Åke Eliasson.

Sven Nilsson knöt an till behovet av bön när han sa:
– Församlingen är Guds medarbetare. Mycket arbete behöver ske just i bön. Ett uteblivet bönearbete kan inte kompenseras av andra aktiviteter.  

140906-NB-5.jpgOch bönearbete var dagen fylld av. Per-Åke Eliasson, Sven Nilsson, Åke Carlson, Ingemar Helmner, Harry Andersson och Börje Claesson delade var och en tre olika böneinriktningar och efter att en inriktning stakats ut spridde små bönegrupper ut sig i hela kyrksalen för att be. Det var en härlig bönegemenskap över generationsgränser och dagen präglades av stor arbetsglädje.

Ingemar Helmner gästar även församlingen söndagen 7 september då han kommer att predika. Under gudstjänsten kommer också en offergåva till Kanal 10 att tas upp.


Publicerad: 2014-09-06
Text: Lina Hagström
Foto: Hanna Karlsson