KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Historiska dagar med bredd och djup

140928-US-collage.jpg
 
Den lokala församlingens reformation. Detta tema var huvudspåret i evangelist- och pastorsdagarna 25-28 september. Talare från många olika samfund fanns representerade och likadant såg det ut bland besökarna. Det var god gemenskap kring ordet och bönen och vittnesbördet var att Gud verkade på djupet.

140927-US-IngemarHelmner.jpg– Innan en tsunamivåg slår till med full kraft pågår något som inte alls är lika uppenbart. Det är lite så de här dagarna kan sammanfattas. Något har blivit förlöst, mycket har hänt, och snart kommer vi att få se det mer påtagligt, sa Per-Åke Eliasson på söndagen.
En referens som återkom flera gånger under dagarna var Gideons armé. En armé som inte var särskilt imponerande till det yttre men som ändå fick välsigna hela landet med räddning.
– All andlig väckelse börjar här, i hans folk, förkunnade Ingemar Helmner under sitt seminariepass på lördagen, då han gav en undervisning utifrån berättelsen om Gideon i Domarboken.
– Armén var utrustad med tre saker. Krukorna står för det brustna jaget, elden står för Guds Ande och basunerna står för bön och lovsång, sa Helmner.

Överlåtna och pålitliga
Evangelist- och pastorsdagarna bestod av möten, seminarier och bönepass och i alla inslag märktes en enad längtan efter att få vara ett folk efter Guds hjärta som än en gång överlåter sig till Guds planer för Sverige, utan förbehåll.
 
140925-US-PelleHörnmark.jpg
 
– Det finns många initiativ som har varit födda av Anden men som dött på grund av hur ett ledarskap betett sig, konstaterade Pelle Hörnmark under fredagens första seminarium. Han delade sedan mycket personligt om hur han själv gång på gång återvänder till verserna i 1-5 i 1 Korinthierbrevets fjärde kapitel som en slags kompass i sitt ledarskap.
– Vi är Kristi tjänare. Ordet som används här beskriver en person som sitter längst ned i ett skepp och ror. Det är ett hårt arbete. Vi är också förvaltare, satta över något och pålitlighet är ett oerhört viktigt karaktärsdrag.

140925-US-DanielAlm.jpgPingstpastorn Daniel Alm hade också ett seminarium under fredagen och delade personligt om sina drömmar för Sverige och svensk kristenhet. Han tog med seminariedeltagarna på ett besök till församlingen i Antiokia och benade sedan ut på vilket sätt denna församling är en förebild.
– Detta länkar väldigt väl ihop med det seminarium som pastor Per-Åke nyss hade. För i Apostlagärningarna 11 ser vi ett exempel på hur tjänstegåvor kan arbeta tillsammans, sa Daniel Alm när han inledde seminariet.
Och det var mycket som länkade i vartannat under evangelist- och pastorsdagarna. Hjärtan, längtan, visioner, böner och beslut. Guds närvaro var påtaglig och dagarna präglades av både en ljuvlighet och en tyngd.

140925-US-1abänk.jpg
 
140928-US-Per-ÅkeEliasson.jpg
 
140927-US-CurtJohansson.jpg
 
140927-US-StefanSalmonsson.jpg
 
140926-US-AndreasNielsen.jpg 


Publicerad: 2014-09-30
Text: Lina Hagström
Foto: Hanna Karlsson, Johan Hagström, Daniel Stoor, Benjamin Lundin