KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Hallå där, Per-Åke Eliasson…

PÅE-Nytthopp.jpg
 
...som har höga förväntningar på andra veckan av evangelisationskampanjen Nytt hopp för Sverige, som startar onsdag kväll.

Evangelisten Stefan Salmonsson kommer att ha möten onsdag-lördag kväll, precis som förra veckan, och Eliasson förväntar sig att Gudsnärvaron kommer att öka allteftersom.

Under första veckan av Nytt hopp för Sverige predikade Stefan Salmonsson korta, kärnfulla budskap och gav sedan tid åt betjäning i förbön. Det har varit härliga stunder inför Guds ansikte, med helande för den inre människan i fokus.
– Jag har bilden från Hesekiels bok, att vattnet nu stiger, säger Per-Åke Eliasson. Första veckan har väckt en förväntan hos människorna som kommer. Nu ökar den, och då kan Gud göra mer.

Församlingen Kristet Center Örebro har arrangerat Nytt hopp för Sverige i flera år, och det har på flera sätt varit ett trosprojekt, eftersom annonserade väckelsekampanjer är en raritet i svensk kristenhet.
– Det här tror vi på, säger Per-Åke Eliasson. Både jag och Stefan känner ett uppdrag att föda tro i Sverige för arbetsverktyget kampanjer. Vi ser hur allt fler församlingar tar steget och gör längre kampanjer. Det här genererar tro.

– Det finns en himmelsk metodik med veckovisa kampanjer, menar Eliasson. Gud är beroende av var vi är i våra liv. På bara ett möte hinner vi inte alltid komma på plats, utan för det behövs flera möten.
Eliasson är också angelägen om att ge evangelisten utrymme i sin församling, där samspelet mellan de olika tjänstegåvorna betjänar Kristi kropp.

Eliasson summerar första veckan av Nytt hopp för Sverige med glädje, eftersom människor har fått bli av med ryggsäckar under förbönstillfällen i samband med mötena.
– Stefans budskap är allmängiltiga för alla kristna, säger Per-Åke Eliasson. Han kan predika samma sak i vilken stad som helst. Det här är utmaningarna som församlingens folk lever med, men det tjänar också ett syfte genom att det ger en bild av Guds omsorg och kärlek för de som ännu inte känner Herren.
 
141002-NHFS-StefanSalmonsson.jpg
Stefan Salmonsson 


Publicerad: 2014-10-07
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström