KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Julgudstjänst – att gensvara på Gudsordet

141225-Julmöte-2.jpg
 
När Maria fick ett tilltal från Gud valde hon att säga ”ja” och låta ordet ta henne en resa. Denna utmaning skickade pastor Per-Åke Eliasson också med besökarna vid juldagens gudstjänst.

Juldagskvällen inramades av välbekanta julpsalmer framförda i vackra musikarrangemang och bibeltexter om Jesu födelse. Fokus sattes också tidigt på att julen inte är lika fridfull överallt i världen. En insamling gjordes till förmån för de drabbade och behövande människorna på flykt i krigets Irak. När Per-Åke Eliasson höll kvällens predikan inledde han också med detta.
– Det som vi idag firar med glädje och fest var egentligen ganska brutalt när det väl började. Det påminner oss också om de många människor, särskilt i Mellanöstern, som just nu lider och försöker överleva vintern.

Maria som föredöme
Per-Åke Eliasson talade om att Jesu mor Maria genom sina livsval är ett föredöme för oss. Men han strök också under vikten av att se henne som den vanliga enkla flicka hon var och att hon inte har någon särställning i Bibeln.
– När vi läser om Maria ser vi att hon var en judisk flicka som var väl förankrad i skrifterna. Hon hade en botten som gjorde att Gud kunde knyta an till något i hennes hjärta. Hon var överlåten och villig att lyssna till Guds röst, förklarade han.

Marias sätt att gensvara på Guds ord är en utmaning för oss alla idag. Om Gud var villig att använda en enkel tonårsflicka, så är han också villig att använda oss i vår tid. Utmaningen för oss idag är att ta ansvar för ordet och vårda det precis som Maria gjorde hela sitt liv.
– Ordet Maria fick gjorde verkligen anspråk på hennes framtid och hennes drömmar, men hon litade på att Gud skulle ta hand om detta. Låt tilltalet fånga ditt liv också!

Välkommen på Tacksägelsegudstjänst på söndag den 28 december, eller följ oss på KCplay.se. Ett vittnesbördsmöte då olika människor i församlingen delar med sig om vad Gud gjort i deras liv det gångna året.
 
141225-Julmöte-1.jpg
 
141225-Julmöte-3.jpg 


Publicerad: 2014-12-25
Text: Anna Karlsson
Foto: Hanna Karlsson