KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

"Inta din plats"

141231-Nyår-PÅE-1.jpg
 
Under nyårsaftonens andra del - nyårsvakan - firades det nya året in med lovsång och bön, och pastor Per-Åke Eliasson talade om något som kommer att vara mycket viktigt under det kommande året - att inta sin plats.


– Jag tror att vi som nation befinner oss vid ett vägskäl. Det är mycket som är sårbart, inte minst på det politiska och kyrkliga området, samtidigt som det finns många möjligheter. Vi behöver förstå att saker inte alltid blir som Gud vill, i den tid han vill det. Förr eller senare blir det som Gud vill, men Guds ord visar oss att bristande gensvar, otro, försumlighet, eller att man vill gå sina egna vägar, gör att det som Gud hade tänkt kan gå flera generationer förbi, konstaterade Per-Åke Eliasson.

Guds vilja måste väljas
– Israels folk skulle in i landet men på grund av att man inte tog tillfället vid Kadesh Barnea fick man vänta ut 40 år innan samma möjlighet fanns igen. Jag upplever att detta gäller för Sverige nu. Det Gud vill kommer inte fullbordas per automatik, vi måste välja det, sa Per-Åke Eliasson, och knöt an till den profetiska hälsning som Dan Salomonsson gav under sitt besök den andra advent. 
– Om vi som församlingar och som troende inte intar vår plats kommer mycket av det som Gud har tänkt, gå förbi vårt land. Vi behöver söka Gud för hur vi kan positionera oss och komma dit Gud vill ha oss. 

Bygga, skörda, strida
– Vi går in i en tid då vi, mer än någonsin, kommer behöva bygga en starkare relation till Herren, i ordet och bönen. Troende kan inte bara flyta med i en församling utan måste ha en egen motor på insidan. Vi behöver också bygga starkare relationer i våra äktenskap och familjer, och även i församlingen. Det är också tid att bygga levade och starka församlingar som har kraft och ork att göra avtryck på sin tid och sin generation, sa Per-Åke Eliasson, och uttryckte dessa som ”Nehemjaförsamlingar”.
– Jag tror också att det är dags för en skördetid och väckelsetid bland familjer, bland dem som ingen riktigt vill ha att göra med, och bland dem som söker och ber utan att riktigt veta efter vad och till vem de ber. Allt detta kommer att ske i en tillvaro av strid. Då är det härligare att tillhöra ett regemente än att strida ensam.

Orden ”bygga”, ”skörda” och ”strida” har varit centrala för församlingen det senaste året och Per-Åke Eliasson menade att de är förutsättningar för att kunna inta sin plats. 
– Att man intar sin plats har inget att göra med att ta plats eller breda ut sig, utan betoningen ligger på att hitta just din plats, din position. Den som är viktig att du håller och inte viker ner dig på. För Ester handlade det om att, med risk för sitt eget liv, komma inför konungen. Mordokaj vädjade till henne att göra just det, att inte backa utan att inta sin plats. Den vädjan gäller Guds folk i Sverige i dag.
 
141231-Nyår-PÅE-2.jpg


Publicerad: 2015-01-02
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström