KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Jesus är ljuset

150215-Famgtj-1.jpg
 
”Jesus är ljuset” löd temat för familjegudstjänsten den 15 februari. Mötet inleddes med härlig lovsång och rörelser till bland annat ”Släpper du loss lite gung” som är en uppskattad klassiker på familjegudstjänster.


Under mötet bjöds det också på dans från Teensnet, sång med Grenadjärskolans förskoleklass och fritids och en äventyrlig tävling som scouterna höll i.
Johanna Karlsson predikade sedan om vad Jesus har fått betyda i hennes liv och vad det har fått betyda för henne att Jesus är ljuset. Hon berättade om att namnet Jesus betytt oerhört mycket för henne under den period av hennes liv som hon haft det tufft med att vara ensam hemma.
– Jag var jätterädd och brukade dra ner persiennerna för att ingen skulle se mig när jag var hemma själv, berättade Johanna. Men när hon började be ut namnet Jesus försvann rädslan och hon var inte längre rädd för att vara ensam hemma.
– När du använder namnet Jesus så kan din situation bli helt ljus!

Ett drama som handlade om ett scoutläger och hur man kan vara ett ljus även på scouterna illustrerade familjegudstjänstens tema ytterligare.

Familjegudstjänsten avslutades med sången ”Jubelropet” och en nedräkning till mötets slut, men av de nästan 300 besökarna var det många som stannade kvar för ännu mer gemenskap i cafeterian. Där var också laddat med olika aktiviteter för alla från de allra minsta barnen till teensnet-ungdomarna.
 
150215-Famgtj-2.jpg
 
150215-Famgtj-3.jpg
 
150215-Famgtj-4.jpg
 
150215-Famgtj-5.jpg 


Publicerad: 2015-02-15
Text: Esther Eliasson
Foto: Johan Hagström