KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Massa kul och bus på Buskul

120414-Buskul.jpg
 
Så var det dags för ännu ett Buskul i Vivalla. Flera barn stod på kö utanför dörrarna till Vivallaskolans matsal långt innan insläppet klockan 12.


Förväntan och glädjen över att komma till Buskul syntes verkligen hos barnen när de glatt sprang fram till incheckningen för att välja workshops. Den här gången var annorlunda mot för ett ”vanligt” Buskultillfälle, som brukar vara mer som ett barnmöte; men pärlor, tävlingar, bakning och mycket mer var bara till en glad överraskning.

Ett tiotal ledare med orangea Buskul-tröjor höll i olika stationer över hela matsalen och visade barnen vilka olika saker man kunde göra. Det var ungefär 90 barn på plats i åldrarna 4-5 till tonåringar, och även några föräldrar som följt med sina barn.

Alla projekt avslutades i halvlek när det var dags för gemensamt fika bestående av bulle och saft. Efter fikat stod en speciell programpunkt på schemat, nämligen Buskulsången. Stämningen var inget annat än på topp när alla vuxna och barn tillsammans sjöng, dansade och klappade i händerna till Buskulsången.

Sedan var det dags att gå till sin andra valda workshop för att dyka in i mer kreativitet och kul. Jag ställde frågan ”Tycker du om Buskul?” till ett par barn när de målade och byggde med kartong och fick verkligen inga nej till svar.
– Ja, man har kul här!, sa Jemama
– Ja, det är kul att få måla och göra saker!, sa Hafsa

Barnen är oerhört tacksamma över Buskul och kommer tillbaka varje månad till nya Buskultillfällen. Men vad är det som driver alla ledare att gång på gång komma tillbaka? Jag frågade Johanna Karlsson som är ansvarig för Buskul om lite fakta och hur det startade.

Hur länge har arbetet med Buskul funnits?
– Sedan september 2007.

Hur startades det och av vem?
– Under Augustifestivalen 2006 var det väldigt påtagligt att det var en liten insats med bara en festival i Vivalla per år. Pastor Per-Åke kände också under den här tiden ett allt större ansvar att betjäna just Vivalla, vilket vi är med och gör genom att betjäna barnen här. Så efter ett tag kom en fråga om jag ville vara ansvarig för att starta något mer regelbundet för barnen, och det resulterade i Buskul!

Hur många barn brukar komma till Buskul?
– Det brukar komma runt 80-120 barn varje gång. I början var det bara cirka 30 barn, men för varje termin har det vuxit sig större och större. Barnen berättar för sina kompisar om Buskul och tar med dem hit.

Vad är det som får dig och alla de andra ledarna att fortsätta att brinna för Buskul?
– Gud älskar varje barn, hur stökiga eller blyga de än är så älskar han dem. Och vi som ledare är kanaler till detta. Varje kram, varje leende är Guds välsignelse som vi får vara med och ge barnen. Man blir inte trött på samma sätt när man tänker på det, det är verkligen en fantastisk möjlighet att få ge dem Guds kärlek!

Behöver ni fler medarbetare?
– Ja, det gör vi, det finns så mycket behov att fylla, det är bara att komma! Det är enkla uppgifter men de är så viktiga och betydelsefulla.


Publicerad: 2015-03-13
Text: Esther Eliasson
Foto: Arkiv