KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Min dröm för Sverige - Nationaldagsfirande 2015

150606-Nationaldag-1.jpg
 
Den 6:e juni hade Kristet Center Örebro ett nationaldagsfirande med temat “Min dröm för Sverige.” En fest som fick leda till mycket glädje. Dagen bjöd på mycket sång och dans men också olika personer som fick dela sin dröm för vårt land.

 
150606-Nationaldag-4.jpg
 
150606-Nationaldag-2.jpg– Min dröm för Sverige kan sammanfattas med två ord, tacksamhet och ansvar. Tänk att vi får leva i ett land som Sverige, där vi både har demokrati och fred. Men jag hoppas att människor ska få börja ta ansvar och se på sig själv som en lösning. Drömmen börjar alltid i ditt eget hjärta, inledde Per-Åke Eliasson.

150606-Nationaldag-3.jpgLukas Berggren, chefredaktör på tidningen Världen idag, fick också dela sin dröm för Sverige.
– Vi behöver se över det andliga försvaret över vårt land. Vi måste bygga upp en mur mot tankebyggnader och tankar som reser sig upp emot kunskapen om Gud i vårt land idag, berättade han.
Församlingen fick sedan be för detta. Att de kristna medierna ska kunna användas för att öppna människors ögon, få de blinda att se. Att de ska få resas upp många Daniel och Esther i Sverige, som trots ett värdsligt system får stå upp för Gud.

Rebecka Hagsten, lärare och biträdande rektor på Grenadjärskolan, talade om sin dröm för Sverige när det gäller kristna skolor.
– Min dröm är att Svenska friskolor idag ska få ett lika naturligt och självklart inslag i vår svenska skola som psalmer och kristendom en gång var om vi bara backar några årtionden. Att den kristna friskolan ska få vara en frisk och grönskande plats som grundar sig på de värderingar som vi alla tycker om. Alla människors lika värde.
 
150606-Nationaldag-5.jpg
 
Per-Åke Eliasson passade också på att kalla upp alla de som kommit till församlingen från Iran och Afghanistan för att få be om beskydd i alla deras utmaningar. Att de ska få komma närmare Herren och att gudomliga lösningar ska få ske men också för att de ska få stanna i Sverige som de gåvor de är.
Slutligen fick församlingen vara med och be för riksdag, regering, vårt folk och kungahuset.

150606-Nationaldag-6.jpgEfter mötet väntade ett härligt Garden Party utanför. Trots regninslag så samlades det många barn och vuxna för att testa på alla de olika aktiviteterna som fanns. Backklättring, studsmatta, bilrace, mumsmumskatapult, ansiktsmålning och hårflätning var bara några av de aktiviteter som fanns att testa på. Det blev en glädjestämning, precis som det ska vara.

Årets pionjärteam blev också avtackade för det år som de nu slutfört. Ett år där de har fått blomma ut och växa ännu mer tillsammans med Herren. Per-Åke tackade dem alla personligen för allt det som de bidragit med till församlingen.
– Vi hade nyligen en utvärdering med Vivallagården, en fritidsgård där pionjärerna varit regelbundet under året. De uttryckte verkligen sin tacksamhet över vårt samarbete med dem och är så nöjda med det arbete som pionjärerna gjort. Många barn kommer endast då de vet att pionjärerna är där. Det är enastående och fantastiskt roligt att de vill samarbeta med oss, sa Andreas Junaeus, andrepastor i församlingen. De fick även ta emot förbön för tiden som nu ligger framför, en spännande resa!
 
150606-Nationaldag-7.jpg
 
150606-Nationaldag-8.jpg
 
150606-Nationaldag-9.jpg
 
150606-Nationaldag-10.jpg
 
150606-Nationaldag-11.jpg 


Publicerad: 2015-06-08
Text: Victoria Söderblom Sigfrids
Foto: Amanda Jansson