KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Skattletare på årets Augustifestival

150807-Augustifestivalen.jpg
 
Sommarvärmen kom till slut och med den årets Augustifestival. Ett hundratal barn och många föräldrar har kommit varje dag och fått ta del av härlig gemenskap och viktiga sanningar om att alla människor är lika värdefulla.

I år var temat på barnmötena i Vivalla centrum ”Skattletare i livet”. Teman som handlar om att ”Jag är en skatt”, ”Olika men lika värdefulla”, ”Vi kan hitta skatter i varandra” har avlöst varandra och förklarats genom draman, tävlingar och liknelser. Ett hundratal barn har varje dag samlats i centrum för att sjunga och lyssna till dagens tema. Barn i olika åldrar sitter på en ganska liten yta och det är förvånansvärt lugnt. De lyssnar, noga. Buskulledaren Johanna ska göra ett exempel och ber om hjälp från publiken. Hon tar först fram en jättefin saltkvarn och sedan ett helt vanligt saltpaket. Barnen får smaka och Johanna förklarar.
-Smakar de likadant? JA! Trots att de finns i helt olika förpackningar och ser så olika ut så är de precis lika mycket salt båda två. Vi människor ser lite olika ut och är bra på lite olika saker, men vi är precis lika värdefulla.

På Författargatan, Balladgatan och gräsplanen vid Vivallaskolan har det varit aktiviteter på förmiddagarna. Här har man kunnat tävla i olika tävlingar varje dag, spelat fotboll, kubb och andra sommarsporter. Men framförallt handlar det om att få kvalitetstid med de barn och föräldrar som kommer dit. Sitta ner och pyssla och prata, ta en kopp kaffe och lära känna någon ny. Här får skattletartemat ett mer praktiskt uttryck när ledarna och barnen kan visa hur det funkar i verkligheten. Augustifestivalen är numera ett välkänt inslag i Vivalla på somrarna och många som var små barn när det började för flera år sedan är idag tonåringar och tar med sina småsyskon.

På kvällarna har gemenskapen fortsatt på gräsplanen utanför Vivalla centrum och många samlades i sommarvärmen för att träffa nya och gamla vänner. Polisen tittade förbi två kvällar för att kolla så allt var lugnt och det var precis vad det var. Året som gått i Vivalla har varit turbulent på många sätt och inför Augustifestivalen hade församlingen varnats på olika håll om att det kunde bli stökigt. Men flera beskriver att dagarna präglats av en frid och ett lugn utöver det vanliga. Fest och familjestämning, helt utan stök.

På söndag förmiddag den nionde augusti fick församlingen ta del av rapporter och vittnesbörd från veckan som gått. Många berättade om vilken enorm tacksamhet och glädje de möter hos barnen och föräldrarna men också om hur festivalen fått innebära nya genombrott för dem själva.

150807-Augustifestivalen-bildspel.jpg
Se ett bildspel från Augustifestivalen 


Publicerad: 2015-08-11
Text: Anna Karlsson, Victoria Söderblom Sigfrids
Foto: Johanna Zetterström