KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nästan hundra och taggade till tusen

151128-Julpyssel-3.jpg
 
Julmusik, skratt och fokuserade miner. Så kan man beskriva årets julpysseldag. Det är för sjätte året i rad som kyrkan anordnar en pysseldag fylld med glädje och kreativitet och årets Julpysseldag var minst lika populär som de tidigare åren.

95 pysslare och 16 medarbetare fanns med den 28 november under dagen på de olika stationerna i Kristet Center Örebros cafeteria. Där satt de tillsammans och limmade, klippte och målade mängder av olika sorters pyssel. Hemsidan passade på att fråga Jenny Kihlberg och Rakel Hugosson, ansvariga för dagen, om detaljer och planering.
 
151128-Julpyssel-JennyoRakel.jpg
 
Varför anordnar församlingen Julpysseldagen? Vad är syftet?
Syftet är att samla människor från olika håll och bakgrund för att ha en härlig dag och pyssla tillsammans. Många som kommer har aldrig varit här förut och det är ett kul sätt att få samlas på, att få mötas i kreativitet och spåna idéer.

Hur har stämningen varit?
Lugn, glad och positiv. Det är också härligt med en sådan bredd på åldrar och att det är nya pyssel och stationer varje år, vilket gör att man kan komma år efter år utan att bli besviken.

Hur har planeringen gått?
151128-Julpyssel-2.jpgVi började ju redan i augusti och fixade, så det har gått bra. Då beställde vi material, började göra exempel och fundera ut vilka pyssel som passar många. Man måste tänka på vad som passar ett barn och vad som passar en vuxen, en nybörjare såväl som någon lite mer pysselvan. Det viktiga är att alla ska få göra något kul och varierande. Så sedan augusti har vi julpysslat!

Vilka pyssel har varit extra populära i år?
Slädarna med äggkartong! Det har också varit en rush till kalendrarna. Det är roligt för ibland tänker man att ett pyssel nog kommer bli populärt och så blir ett lite mer oväntat pyssel en riktig favorit i stället. Men det härliga är när man ser att de exemplen vi har förberett blir som en ram till hur man kan göra, men att kreativiteten får flöda fritt därifrån. Det kan bli oväntade och spännande resultat.

En av alla pysslande människor som hemsidan mötte (och en av få som lyckades slita sig från sitt pyssel ett slag för att ge oss ett utlåtande om dagen) var Christina Wennberg.
– Jag och min familj är här varje år och i år bjöd jag med 13 från familjen, barnbarn och barnbarnsbarn! Det är riktigt kul, sa hon, när hon satt med ett av sina barnbarn och limmade det sista på en pappåse i fint mönster.
 
151128-Julpyssel-Christina.jpg
  


Publicerad: 2015-11-29
Text: Esther Eliasson
Foto: Johan Hagström