KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Lennart Åsberg
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Gideoniterna: ”Det är kraft i Gudsordet”

160221-Gideoniterna-1.jpg
 
I samband med gudstjänsten den 21 februari fick församlingen återse Gideoniternas Kent Nilsson som även tidigare varit och berättat om organisationens bibelspridande arbete. En möjlighet att stödja Gideoniterna ekonomisk gavs också, i form av ett extrainsatt offer.


Kent Nilsson, just hemkommen från Colombia, berättade med glöd och iver om arbetet med att göra böckernas bok tillgänglig för fler. Han delade med sig av vittnesbörd från fjärran, men också så nära som vår egen stad. För Gideoniternas arbete pågår världen över, år efter år.
160221-Gideoniterna-2.jpg– Sedan vårt senaste besök här i församlingen har ungefär 84 miljoner biblar delats ut genom Gideoniterna världen över, berättade Kent Nilsson.
Den totala kostnaden för en svensk gideonitbibel landar på 10 kronor och Gideoniterna både placerar ut och delar personligen ut biblar.
–  Det är inte vilken bok som helst vi delar ut. Det är kraft i Gudsordet. Det möter på motstånd också, men gång på gång ser vi att Gud vakar över sitt ord, sa Kent Nilsson, efter att ha återgett berättelsen om hur en utkastad hotellbibel kom att bli del av sommarens stora event och turistmagnet i Örebro: konstutställningen Open Art. Den svensk-engelska gideonitbibel som en hotellgäst förargat slängde ut på gatan omhändertogs av en förbryllad konstnär och fick ligga uppslagen på en central plats mitt i Open Arts mest kritikerrosade konstverk, och versarna i Matteusevangeliet om att bygga liv på klippan kunde läsas hela sommaren av tusentals besökare.

Offergåvan som togs upp till Gideoniternas arbete denna söndag blev drygt 30 000 kronor.

Om Gideoniterna:
Gideoniternas arbete kännetecknas av långsiktighet och uthållighet och utförs helt ideellt. De omkostnader som organisationen har i Sverige täcks av medlemsavgifter. Detta innebär att alla insamlade medel därutöver, under exempelvis församlingsbesök, går direkt in i arbetet med att sprida biblar. En utdelad eller utplacerad bibel kostar 10 kronor. Gideoniterna har medvetet valt att inte satsa på marknadsföring, och med undantag från församlingsbesök sker arbetet relativt anonymt. Inte för att anonymiteten är ett egensyfte, utan för att fokus och energi ska läggas på uppdraget: att dela ut Guds Ord.


För mer information besök Gideoniternas hemsida.


Publicerad: 2016-02-22
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström