KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bokrelease – Evangeliet om riket

160619-Bokrelease-1.jpg
 
Under närmare sjuttio år i tjänst har Gudsrikesperspektivet fångat Sven Nilssons uppmärksamhet. Nu har han sammanfattat år efter år av erfarenheter och undervisning i boken
Evangeliet om riket (Livets ords förlag) som släpptes den 19 juni 2016.

160619-Bokrelease-2.jpgNär Sven Nilsson ska beskriva hur boken vuxit fram backar han tillbaka till 40-talet. Med detta sagt kan man konstatera att boken blir som ett livsverk över de år av tjänst inför Gud som Sven Nilsson spenderat i svensk kristenhet.
−Till en början upplevde jag att det fanns väldigt lite utrymme att tala om Guds rike i församlingarna i Sverige. Vi är ofta så upptagna med våra verksamheter, säger Sven Nilsson.

En av nycklarna i boken handlar om att frälsningen i Jesus Kristus är en upprättelse människan. Genom det vill Gud göra oss till riktiga människor, inte främmande religiösa människor. Sedan behöver vi se våra liv i ett större sammanhang än bara det individuella.
–Vi som församlingar behöver ständigt konfronteras med det som händer ute i samhället, i politiken och företagsvärlden. Detta håller församlingarna sunda och verklighetsförankrade så att vi inte hamnar i en religiös bubbla, förklarar Sven Nilsson och ger Grenadjärskolan som drivs utifrån Kristet Center Örebro som ett exempel på något som hjälper församlingen att hålla sig sund.

Under alla år som Sven Nilsson arbetat för Guds rike i Sverige så upplevde han att det var först när han tillsammans med Per-Åke Eliasson och Börje Hellberg startade Kristet Center Örebro 1995 som han från grunden kunde plantera Gudsrikesperspektivet i församlingen.
−Församlingen här har visat att det är möjligt att omsätta detta i ett församlingssammanhang, att det faktiskt går att bygga in det! säger Sven Nilsson med eftertryck.

På releasedagen signerade Sven Nilsson nästan 170 böcker. Boken finns att köpa i vår bokshop.
 
160619-Bokrelease-3.jpg 


Publicerad: 2016-07-04
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström