KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Världens bästa barnläger

160622-VB-1.jpg
 
Superman och Batman i all ära, i mitten av juni fick 48 förväntansfulla barn möta superhjältarnas superhjälte i den nionde upplagan av Världens Barnläger. Dagarna var fyllda av allt från tävlingar och gemenskap till härliga kvällsmöten och vissa överraskningar, och glädjen och uppskattningen var stor.


Tillsammans med 14 väl förberedda ledare och ytterligare fem personer i köket intog barnen ett soligt Björkenäsgården utanför Odensbacken någon dryg vecka efter skolavslutningarna och just superhjältetemat var tydligt från start till mål. Under första kvällens lägerbål ställde sig invånarna i ”staden” Björkenäs, ledda av den pompöse borgmästaren, frågorna om vad en hjälte egentligen är och vilka som kan bli det? Barnen fick från den stunden lära sig att de alla kunde bli vardagshjältar för varandra och få upptäcka glädjen som finns i att tänka mer på någon annan än sig själv.

Senare i samtalen på rummen, i de båda kvällsmötena som hölls i ladan och även i annat som hände fick de se och lära att Jesus är den största hjälten av dem alla, och att oavsett vad man möter i livet var han stor nog att möta det tillsammans med dem. Detta konkretiserades också i flera bönesvar, bland annat när ett av barnens glasögon plötsligt försvann i sjön. Barnet kunde inte alls peka ut vart de hade ramlat av och det var ett stort område att söka igenom. Ledarna som var med bad då Gud om ett mirakel och Gud svarade dem då en plötsligt såg dem liggandes på botten.

Den aktivitet som annars gick genom hela lägret var som vanligt den stora spårningen. Förbipasserande superhjältar utlyste en tävling där de sökte efter några som kunde ta över deras mantlar. Samtliga fick därefter delas in i olika lag, namngivna efter olika bibelhjältar, och sedan i två dagar utkämpa flera olika kamper och prövningar för att testa sina förmågor. På den avslutande dagen hölls sedan den stora finalen i form av en hinderbaneduell. Alla lag hade då fortfarande chansen att kamma hem den åtråvärda förstaplatsen men i slutändan var det lag Ester som kom segrande där ifrån. Samtliga barn kämpade dock tappert och kunde glada, men säkert också ganska trötta, senare möta upp sina föräldrar i en gemensam avslutning.
 
160622-VB-2.jpg
 
160622-VB-3.jpg
 
160622-VB-4.jpg 


Publicerad: 2016-07-18
Text: Kristofer Gadd
Foto: Johanna Zetterström