KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

En annorlunda mötesplats

160727-SIV-2.jpg
 
Det är onsdag kväll och sommarvärmen ligger kvar i luften medan solen skymtar fram mellan träden och husen. Vid en liten park står ett gäng cyklar parkerade bland träden och vid några picknickbord sitter människor och fikar. Ett stenkast bort står några tjejer och hoppar hopprep och på gräsplanen bredvid spelas det fotboll av en grupp killar. Det kan tyckas helt vanligt en sommarkväll som denna, men tittar man lite närmre kan man se en ganska unik kombination: universitetsstudenten som hoppar hopprep med en mellanstadieelev, nysvenskar och “gammelsvenskar”, vuxna, ungdomar och barn som alla spelar fotboll tillsammans, och vid ett bord fikar pensionärer och nyanlända unga killar tillsammans - allt detta på en samlad plats. En unik och annorlunda mötesplats.

Från slutet av juni till början av augusti samlas församlingen Kristet Center Örebro i hjärtat av Vivalla. Sommar i Vivalla, som träffarna kallas, hålls varje onsdag kl 18.00-19.30 i Vivallaparken och är tänkta att vara en gemenskapskväll för hela familjen. Varje vecka är det en av lärjungagrupperna i församlingen som håller i programmet och kvällen inleds alltid med lovsång och något vittnesbörd. Det finns aktiviteter för alla som önskar delta, eller så kan man bara sitta och fika och dela gemenskap på ett lite lugnare sätt. För den vetgirige hålls också en frågesport.
– Det finns en frihet att umgås på nya sätt, säger en av dem som är med.
Och i samtal med olika människor är det just detta som kommer fram som en röd tråd; nämligen hur Sommar i Vivalla är en plats där alla åldrar kan träffas på ett naturligt och avslappnat sätt. Det är en plats för byggandet av broar mellan åldrar, men också en plats där man kan bygga nya relationer.
– Man pratar med folk man inte pratar med annars, säger en annan deltagare.
 
160727-SIV-1.jpg
 
Nästa onsdag packas picknickkorgen igen. Vill du följa med till en annorlunda mötesplats? Kom och dela gemenskapen, välkommen!


Publicerad: 2016-07-31
Text: Johanna Nogueira
Foto: Johanna Nogueira