KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Konsert med budskap

161210-Julkonsert.jpg
 
Under två näst intill slutsålda föreställningar presenterades julevangeliet med musik, drama, dans och humor. Dåtid mötte nutid i den gemensamma längtan efter Gud och frälsning.

I vimlet utanför innan konserten drog igång kunde man höra gamla som nya besökare vädra sina förväntningar på kvällen. De återkommande julkonserterna lockar många besökare som vanligtvis inte besöker kyrkan och för flera har det blivit en viktig återkommande punkt i julförberedelserna. Årets konsert hade flera nya inslag. Öppningsnumret gestaltade i en nyskriven sång ropet och längtan efter messias.  I sången mötte publiken både nutida och dåtida personer i olika åldrar som visade på att den längtan som fanns efter hopp och räddning för flera tusen år sedan fortfarande finns i människors hjärtan idag.

Traditionella julsånger med inslag av allsång blandades sedan med framföranden och nummer i modernare tappning. Ett avbrott i sångerna blev det när publiken fick möta en familj på stan mitt uppe i julstressen. Genom humor och träffande igenkänning kunde alla få sig en tankeställare om vad julen egentligen handlar om.

Återkommande under kvällen och efteråt i cafeterian påmindes det också om insamlingsmålet med kvällen. Alla pengar som kom in för biljettförsäljning och genom gåvor gick oavkortat till församlingens arbeten med föräldralösa barn i Uganda och Kenya.
 
Bildspel: Julkonsert 2016


Publicerad: 2016-12-16
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson, Johan Hagström