KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Är du redo för en renovering?

170204-MGH-1.jpg
 
– Du är inte här för ett depåstopp, utan för en renovering.

Så inledde Andreas Junaeus Möta-Gud-Helgen som hölls 3-4 februari. Detta var den första Möta-Gud-Helgen för det här året efter ett uppehåll på nästan sju år, och först ut var kvinnorna.
 
170204-MGH-2.jpg
 
På fredagskvällen samlades trettio kvinnor ute på Västanås Center för att söka Herren. Kvällen inleddes med en innerlig stund av lovsång följt av gemenskap vid borden och samtal i mindre grupper kring livet med Guds ord och bönen. På lördagen gavs tid för både undervisning och egen tid att söka Gud. På eftermiddagen betjänades sedan deltagarna i förbön och helgen avslutades med att dela Nattvarden tillsammans.

Temat som präglade helgen var RENOVERING.
– Bryt loss det gamla köket, fram med kofoten! Du kanske har byggt upp en vägg där Gud aldrig sagt att den ska stå. Bryt loss det som blivit etablerat som en del av dig!
Med dessa ord utmanade Andreas deltagarna att låta Gud bryta ner invanda mönster och tankebyggnader och talade om vikten av att hålla ordet och bönen levande. Harry Andersson fortsatte på samma tema och jämförde Möta-Gud-Helgen med att få en remiss till röntgen. Gud vill rannsaka oss och göra ett genuint förändringsarbete, men vi måste låta Honom göra det.

Ellinor Nilsson delade också sitt vittnesbörd om självbild och Gudsbild och utmanade deltagarna till att låta Guds ord tala högre än omständigheter och människor, högre än våra egna tankar och känslor. Hon poängterade flera gånger att vi inte ska gömma oss bakom ursäkter som håller oss tillbaka från ett fullt liv med Herren.
– En hungrig människa hittar gudomliga lösningar. Det finns inga ursäkter!

Under årets första Möta-Gud-Helg kom kofoten fram. Det är dags att riva ner lite väggar. Är du redo för en renovering?

Missa inte nästa tillfälle! (För församlingsmedlemmar)
31 mars - 1 april Män
28-29 april Kvinnor
19-20 maj Män
16-17 juni Kvinnor

170204-MGH-3.jpg 


Publicerad: 2017-02-11
Text: Johanna Nogueira
Foto: Lina Hagström