KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Familjegudstjänsten bakom kulisserna

170219-Famgtj.jpg
 
Söndagen den 19 februari var det återigen dags för den återkommande och uppskattade familjegudstjänsten. Dessa söndagar brukar alldeles särskilt dra till sig nya besökare i alla åldrar och kyrkan fylls till bredden av fest och förväntan.  Bakom en familjegudstjänst ligger mycket planering, övning och pusselbitar som ska sättas ihop. Hemsidan tog pulsen på Johanna Karlsson och Jenny Kihlberg som är ansvariga för familjegudstjänsten för att se hur det går till bakom kulisserna.

Innan ballongerna är på plats i kyrksalen och pysslet står redo ute i cafeterian händer det en rad av förberedelser inför familjegudstjänsten. Johanna Karlsson ansvarar för själva gudstjänsten medan Jenny Kihlberg håller i aktiviteter efter gudstjänsten ute i cafeterian.
− Jag brukar leva med tankar på temat ungefär två månader innan familjegudstjänsten, ibland kommer ett tema direkt och ibland tar det lite längre tid, berättar Johanna Karlsson.
Sedan följer en tid av spånande och bollande innan temat blir konkret med olika spår och inriktningar. Temat meddelas vidare till dramateam, kör, dans och lovsång som sedan jobbar vidare på sina olika håll. Dramateamet skriver exempelvis ett drama, övar och ordnar med rekvisita. När alla olika områden sedan ses på söndag morgon är det första gången de sätter ihop allt tillsammans. Här gör ljudet, ljuset och storbilden en stor insats att få allt att klaffa innan gudstjänstbesökarna kommer.  – Det är cirka 20-25 personer på scenen en familjegudstjänst och de är där från 8.15 på morgonen. Vid kvart i tio ber vi tillsammans och sedan slår vi upp portarna, berättar Johanna Karlsson.
Den här söndagen var temat Övervinnare och det gick som en röd tråd genom hela gudstjänsten i allt från drama till sånger, dans och tävlingar.

Under en familjegudstjänst bidrar många olika områden i församlingen som arbetar med barn. Scout, Buskul i Vivalla, söndagsskolan Promiseland, Grenadjärskolan och tonårsarbetet Teensnet har alla sin plats och ansvar under gudstjänsten. Det kan vara ett inslag i form av tävling, eller en barnkör från förskolan eller ett drama som tidigare visats i församlingens arbete med barn i Vivalla - Buskul.
− Den här gången hade Teensnet ett extra stort ansvar, berättar Jenny Kihlberg.
Samuel Huss, ansvarig för Teensnetarbetet, predikade och tonåringarna syntes lite överallt under gudstjänsten. Bland annat som mötesvärdar och som statister i dramat.

Men familjegudstjänsten slutar inte med mötet i kyrksalen. Efteråt finns det en mängd aktiviteter för barnen, korvförsäljning från Grenadjärskolan och den vanliga cafeterian är också i full gång. Den här söndagen var det cirka 400 besökare och många stannade kvar länge för att fiska fiskdamm eller ta del av fina erbjudanden i bokshopen.
− Jag planerar fyra till fem aktiviteter till varje tillfälle, ibland kan vi vara ute också när det är den årstiden, berättar Jenny. Det är 14 personer involverade i Promiselands aktiviteter ute i cafeterian efteråt.
Utöver detta har också ett dekorteam planerat, arbetat och satt upp en mängs ballonger, rekvisita, bokstäver och annat vackert för att familjegudstjänsten ska bli en extra fest.

Glöm inte att du kan ta del av familjegudstjänsten igen på kcplay.se. Missa inte nästa familjegudstjänst den 28 maj. Vem ska du ta med dig då?
 
Bildspel: Familjegudstjänst 2017-02-19


Publicerad: 2017-02-23
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson