KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Konfirmation - en upptäcktsresa!

180405-konfa-1.jpg
 
Nu närmar vi oss påsk och årets konfirmantionskurs har nu varit igång ett tag. I år har vi nio deltagare som valt att kasta sig in i en spännande upptäcktsresa i tron.


En av ledarna, Samuel Huss, beskriver konfirmationen som en chans att ta reda på vad du tror på för att sen ta reda på varför. Det är här man kan våga ta en egen ställning och där allt inte behöver vara så självklart; att man kommer med färdiga svar man kanske haft med sig hela livet.

Under de nio träffar som kursen består av får konfirmanderna undervisning men får också ställas mot frågor de kanske inte tidigare mött. 

– Många har funnit svar på sina frågor i slutet av konfirmationen, säger Samuel Huss.
Särskilt lägret i början av sommaren ger ungdomarna möjlighet till att få egna erfarenheter och en personlig relation med Gud som sedan guidar och bär dem vidare i livet.

– Det är som en träning för verkliga livet, inför gymnasiet. Jag får lära mig att stå på mina egna ben, säger en konfirmand.

Konfirmationen ger en möjlighet för frågetecken att bli till utropstecken. Upptäcktsresan har bara börjat!
 
180405-konfa-2.jpg


Publicerad: 2018-03-15
Text: Johanna Nogueira
Foto: Johanna Nogueira