KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Scout-text.pngScout-figur.png
 
På scout får du prova på och lära dig allt från att vara en bra kompis, laga mat ute i naturen, göra upp eld, tälja, ta hand om naturen och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka.

En gång i veckan samlas vi och har mycket kul tillsammans i form av olika aktiviteter, varje tillfälle avslu­tas med en kort andakt. Höjdpunkten för oss scouter är dagsutflykt, hajk och märkestagning. Hoppas du vill vara med!


FÖR VEM? För dig som går i årskurs 3-6

NÄR? Torsdagar kl. 18 till 19.30

VAR? På Kristet Center, Pionjärgatan 1 (C-husets bottenvåning)

FRÅGOR?
Kontakta Jenny Kihlberg jenny.kihlberg@kristetcenter.se

VÄLKOMMEN!

181206-Scout-2.jpg
 
Varje torsdag samlas omkring 20 scouter med ledare för att sätta igång med kvällens program. En och en halv timme går snabbt undan, och både scouter och ledare hinner med många roliga aktiviteter. Bland annat kan matlagning på stormkök, lekar, karta och kompass, sjukvård, julverkstad, fackeltillverkning bland mycket annat stå på programmet. Scouterna är indelade i 3 olika patruller, beroende på ålder, och ungefär en gång i månaden ses varje patrull för sig för att öva inför märkestagningen. Man får börja på scouterna när man går i klass 3, och om man är med hela vägen tills man slutar klass 6 hinner man ta knivmärket, knopmärket, eldmärket, sjukvådsmärket, matlagningsmärket, naturmärket och yxa-såg märket.

Man får även möjlighet att göra studiebesök på brandstation, ambulans, polis med mera, samt hembesök hos olika personer med spännande livsberrättelser.

Scouterna gör också några utflykter under året; på hösten gör man en dagsutflykt med olika innehåll varje år. Det kan till exempel vara en cykelutflykt, besök hos en jägare och mycket annat.
 
181206-Scout-3.jpg
 
Varje vår har scouterna också en hajk med övernattning. Under hajken får man användning för olika saker man lärt sig under terminen, till exempel matlagning, att göra upp eld och att bygga saker. Man sover i militärtält eller i vindskydd, som man ibland till och med har byggt själv. Det brukar vara härliga dagar, med mycket sömn att ta igen efteråt…

Varför ska man vara med på scout?

Jonatan Bengtsson:
”Det är kul och man får ta märken. Jag började för två år sedan.”

Arvid Carlesson:
”Man kan få nya vänner och få lära sig nya saker. Man får ta märken. Det roligaste jag har fått testa på scout är vandringshajken och att få sova i vindskydd.”

Ester Kihlberg:
”För att man ska lära känna Jesus och lära sig saker som att tälja, göra upp eld, ja en massa saker. Det roligaste är att tälja.”

Alice Junaeus:
”För att det är kul. Man lär sig att vara ute i skogen, ta hand om naturen och andra människor. Det roligaste är att öva på att tälja.”
 
181206-Scout-1.jpg